Accedir a Madrid Central ja no comportarà multes

El nou Ajuntament de la ciutat dona una moratòria des d'aquest dilluns i fins el 30 de setembre.

Manifestació per a reivindicar el manteniment de Madrid Central el passat dissabte
Manifestació per a reivindicar el manteniment de Madrid Central el passat dissabte

Des d'aquest dilluns i fins al 30 de setembre, accedir a Madrid Central ja no comportarà multes, però sí avisos a aquells conductors que traspassen la doble línia roja que hi ha a la calçada i que delimita el perímetre d’accés.

El nou equip de govern, encapçalat pel popular José Luis Martínez-Almeida, veu “imprescindible” el nou període d’avisos perquè hi haja informació d’aquesta normativa. Així, s’aprofitarà la moratòria per a dur a terme una “auditoria dels sistemes de control”.

El defensor del poble ha demanat informació a l’Ajuntament sobre els seus plans i quines mesures implantarà davant de l’increment de la contaminació atmosfèrica a la ciutat. En la mateixa línia s’ha expressat Teresa Ribera, la ministra de Transició Energètica en funcions, que ha qualificat “d’absurd” el debat sobre l’eliminació de Madrid Central; i Pere Navarro, el director general de Trànsit, que considera que suprimir la mesura seria fer “el ridícul i que ningú a Europa ho entendria.”

Milers de persones es manifesten en defensa de Madrid Central

Milers de persones s’han manifestat aquest dissabte per a reivindicar el manteniment de Madrid Central en considerar que és una “qüestió de salut”, allunyada i desvinculada dels “colors polítics”.

Afirmen que aquesta normativa és una “mesura elogiada internacionalment” per a apostar per un nou “concepte de ciutat per la mobilitat sostenible”.

També et pot interessar

stats