Advocacia de la Generalitat no veu conflicte d'interessos de Puig en el decret de l'IVF

El president del Consell diu que és l'Institut Valencià de Finances qui ha d'explicar en les Corts l'operació amb el grup Zeta.

Ximo Puig, en una foto d'arxiu

L'Advocacia de la Generalitat considera que "no procedia" que el president de la Generalitat, Ximo Puig, s'abstinguera en la votació del decret que va permetre el quitament del deute al Grup Zeta, del qual Puig és accionista a través del diari Mediterráneo.

Així ho recull el document encarregat pel Consell i que ha donat a conéixer la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, després del ple del Consell.

A més, Oltra ha assegurat que el president donarà explicacions en les Corts quan es pose data per a la seua compareixença, perquè "no és el govern el que decideix el ritme de les Corts", sinó a l'inrevés.

Puig diu que és l'IVF qui ha d'explicar en les Corts l'operació

Ximo Puig, ha assegurat que és l'Institut Valencià de Finances (IVF) qui ha de comparéixer en les Corts per a donar explicacions respecte a l'operació amb el Grup Zeta, perquè és "qui va prendre la decisió".

"L'IVF pren les decisions autònomament, no el president", ha precisat. Amb tot, considera que "està tot clar, però si hi ha cap qüestió més a aclarir, s'aclarirà".

També et pot interessar

stats