Alacant manté les inversions ferroviàries i el Parc Central

S'aproven inversions per a millorar del servei de rodalia d'Elx i la supressió de les vies de la zona costanera de Sant Gabriel.

Estació de l'AVE a Alacant, en una imatge d'arxiu
Estació de l'AVE a Alacant, en una imatge d'arxiu / Europa Press

Amb el desenllaç electoral, la construcció del Parc Central d'Alacant i les promeses per a millorar el xarxa ferroviària d'Alacant s'han desbloquejat.

Després d'una reunió aquest dilluns amb l'empresa Avant, responsable de les obres de l'AVE a la ciutat, totes les parts es van comprometre a impulsar la primera fase de l'obra. "Ja no estem parlant de qüestions de futur", ha confirmat l'alcalde d'Alacant, Luis Barcala.

El Ministeri de Foment, la Generalitat, Adif i l'ajuntament han consensuat no abandonar cap de les inversions ferroviàries signades el 2003 i convocar un concurs públic per a iniciar els treballs. Es tracta d'una obra d'integració urbana del ferrocarril, el soterrament de les vies i la construcció d'una zona verda de 175.000 metres quadrats.

A més, s'han aprovat inversions sobre el nou traçat del port, la millora del servei de rodalia d'Elx, la supressió de les vies de la zona costanera de Sant Gabriel i la nova connexió entre Sant Vicent i la Universitat d'Alacant.

"Sembla que s'ha arribat a la posició de consens que demanàvem per a començar a treballar", ha destacat Natxo Bellido, portaveu de Compromís al consistori. A partir d'aquest consens, han previst treballar els pròxims dies en el pressupost per a cadascuna de les execucions previstes i el corresponent finançament.

També et pot interessar

stats