Ali Brancal deixa l'acta de regidora a l'Ajuntament de Castelló

L'edil electa, segona per la llista de Compromís Castelló, dimiteix dels seus càrrecs després d'una tensa assemblea local del partit.

Ali Brancal, edil electa i exvicealcaldessa, votant en les passades eleccions
Ali Brancal, edil electa i exvicealcaldessa, votant en les passades eleccions / Arxiu

L'edil electa i exvicealcaldessa Ali Brancal ha renunciat a l'acta de regidora a l'Ajuntament de Castelló, segons han confirmat fonts del partit. Dijous a la nit va comunicar en l'assemblea de la formació la seua dimissió, segons sembla, pressionada per diversos membres de l'agrupació local de Compromís.

No obstant això, Joan Antoni Ginés, el secretari local del Bloc, una de les tres branques que conformen la coalició, ha negat que hi haguera tensió. Segons Ginés, aquesta renúncia de Brancal s'ha d'entendre en el marc de les negociacions per a formar govern a l'Ajuntament de Castelló. "L'assemblea de Compromís va traslladar que l'executiva havia de fer tots els possibles per a intentar aconseguir un acord de govern amb la resta de les forces d'esquerra", ha subratllat Ginés. Segons ha insistit, "va ser després, durant la comissió executiva local, quan Ali Brancal va anunciar que no recolliria l'acta de regidora".

Brancal, que ha declinat fer declaracions, està investigada per un presumpte delicte de malversació de fons públics per haver enviat sobres electorals mitjançant el correu ordinari del consistori. La causa, per la qual va ser destituïda del càrrec de vicealcaldessa en el consistori va nàixer arran d'una querella presentada pel regidor PP Juan José Pérez Macián. Segons la denúncia, durant les eleccions europees del 2014, Brancal va enviar, suposadament, propaganda electoral del seu partit fent ús dels mitjans de l'Ajuntament.

La marxa de Brancal obri una greu crisi en Compromís, que ja ha patit una baixada electoral que els ha deixat amb un edil menys a l'Ajuntament de la capital de la Plana. A més, la notícia cau com un poal d'aigua freda, ja que el partit es trobava en plenes negociacions amb el PSPV per formar govern.

Algunes fonts apunten que una de les condicions dels socialistes per a pactar en l'Ajuntament de Castelló passava per no tindre cap imputat en el govern municipal. Fins i tot l'alcaldable del PSPV Amparo Marco s'ha plantejat que els socialistes governen en solitari sense la necessitat de pactar amb cap altre partit.

Si Ali Brancal no arreplega finalment l'acta de regidora, Francesc Mesquita, número quatre en les llistes, podria entrar en el consistori com a regidor.

També et pot interessar

stats