Ampliat a un any el termini per a aprovar el reglament de la nova llei de funció pública

Un reglament posterior a la norma determinarà els graus de capacitació que ha de tindre l'aspirant, en funció del lloc de treball.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, s'ha reunit aquest dilluns amb el president de l'AVL, Ramon Ferrer.
La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, s'ha reunit aquest dilluns amb el president de l'AVL, Ramon Ferrer.

El valencià serà requisit per a accedir a una plaça de funcionari en l'administració quan s'aprovarà la nova llei de funció pública. La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha exposat aquest dilluns al president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Ramon Ferrer, com s'implementarà aquesta norma.

Segons ha explicat la consellera, un reglament posterior a la norma determinarà els graus de capacitació que ha de tindre l'aspirant, en funció del lloc de treball. De manera excepcional, en el sector sanitari, si cal incorporar personal de manera provisional, es garantirà la prestació del servei públic per damunt de la competència lingüística.

Bravo preveu remetre la nova llei a les Corts al setembre o l'octubre i ha ampliat a un any el termini perquè el reglament estiga aprovat. L'objectiu, assenyala, és "garantir als valencians que puguen usar la llengua que desitgen i que els funcionaris siguen capaços d'atendre'ls-hi".

L'AVL ho considera un requisit "bàsic"

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua ha reiterat que la inclusió del requisit lingüístic per a accedir a l'administració pública valenciana és una condició "bàsica" i no farà més valoracions sobre aquest tema fins a conéixer el contingut final del projecte de llei que prepara el Consell.

Ferrer ha remarcat, després de la reunió amb Bravo, que la consellera els ha traslladat la voluntat del Govern Valencià d'afavorir l'ús del valencià en l'administració.

També et pot interessar

stats