Aprovada la reforma de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana

El text s'ha aprovat amb 306 vots a favor i les 31 abstencions del grup parlamentari de Ciutadans.

Representació valenciana per a la reforma de l'Estatut
Representació valenciana per a la reforma de l'Estatut / Europa Press

El ple del Congrés ha aprovat la reforma de l'Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana que incorpora el compromís per part de l’Estat de destinar a la regió unes inversions proporcionals amb el volum de la població. 

Tot l'hemicicle ha donat suport a la iniciativa, que ha tingut 306 vots a favor, excepte Ciutadans, que s'ha abstingut (31). Ara, una vegada aprovada pel Congrés, passa al Senat, que iniciarà ja al febrer la tramitació.

El debat ha comptat amb la presència en la tribuna de convidats d'una delegació de la Comunitat Valenciana encapçalada pel president i la vicepresidenta de la Generalitat, Ximo Puig i Mónica Oltra, i pel president de les Corts, Enric Morera.

La iniciativa ha sigut defensada des de la tribuna de l'hemicicle per tots els grups que han intervingut excepte per Ciutadans, que s'ha desmarcat d'aquesta reforma després d'haver pactat amb la resta el text en el Congrés un mes abans. Contra ell han dirigit les seues crítiques els portaveus de PP, PSOE, Podem, ERC i Compromís.

Puig assegura que nou Estatut fa els espanyols més iguals

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat que, després de set anys d'espera, és "un dia important" perquè el text fa que els espanyols siguen "més iguals".

Puig ha subratllat que encara que ha d'existir un "respecte de les singularitats de cada territori" això ha de compatibilitzar-se perquè "hi haja igualtat entre els ciutadans". 

Així mateix, el cap del Consell ha indicat que el següent pas és aconseguir que hi haja un sistema de finançament autonòmic adequat i que es corresponga amb els objectius d'igualtat entre ciutadans. 

Morera aplaudeix la reforma

El president de les Corts, Enric Morera, ha mostrat l’esperança perquè la reforma "garantisca la inversió de l'Estat a la nostra terra". 

"Són més de 7.000 milions d'euros els que s'han deixat d'invertir i això ha minvat molt les nostres possibilitats econòmiques i de benestar social", ha advertit Morera.

També et pot interessar

stats