L'exhumació de les restes de Franco, aprovada

La convalidació del decret llei ha comptat amb 172 vots a favor i les abstencions dels 164 diputats del PP i Ciutadans.

La convalidació del decret llei ha comptat amb 172 vots a favor i les abstencions dels 164 diputats del PP i Ciutadans
La convalidació del decret llei ha comptat amb 172 vots a favor i les abstencions dels 164 diputats del PP i Ciutadans / Mariscal (Efe)

El Congrés ha aprovat el decret de modificació de la llei de memòria històrica que permetrà exhumar les restes de Franco del Valle de los Caídos. La validació ha comptat amb 172 vots a favor i les abstencions dels 164 diputats del PP i Ciutadans.

En defensa del decret, la vicepresidenta del govern, Carmen Calvo, ha assenyalat que no “hi haurà pau sense justícia, mentre es mantinga l’atrocitat que suposa que el dictador estiga soterrat al costat de les seues víctimes”. També ha criticat el PP i Ciutadans per posar-se de perfil davant la dictadura.

Per la seua part, PP i Ciutadans han criticat que l’exhumació de Franco es faça per decret, ja que, 43 anys després de la mort del dictador, no està justificada la urgència de la mesura. Han acusat el president del govern espanyol d’utilitzar aquest assumpte com a “cortina de fum” per a ocultar la seua incompetència i debilitat.

Carmen Calvo ha defensat el recurs a la fórmula del decret llei perquè el govern no volia demorar més l’anomalia de tindre un dictador a un mausoleu d’estat, en “un lloc on pot ser exaltat” i ha afegit que la mesura arriba “40 anys tard”.

També et pot interessar

stats