Aprovada per unanimitat la llei per a transformar el sector agrari valencià

La Llei d'Estructures Agràries estableix les accions prioritàries per aconseguir explotacions sostenibles i la dignificació del llaurador.

La llei vol establir les bases per a un canvi estructural de l'agricultura valenciana, caracteritzada per l'elevat minifundisme
La llei vol establir les bases per a un canvi estructural de l'agricultura valenciana, caracteritzada per l'elevat minifundisme / Arxiu

El ple de les Corts ha aprovat aquest dimecres la Llei d'estructures agràries de la Comunitat Valenciana, que estableix les accions prioritàries per a afrontar els reptes del sector agrari del segle XXI. 

La nova norma, que ha comptat amb el suport de tots els grups polítics representats a la cambra, és "molt necessària" per a aconseguir explotacions modernes, rendibles econòmicament i territorialment sostenibles, segons la consellera d'Agricultura, Elena Cebrián.

La titular d'Agricultura ha destacat que la llei abordarà la transformació del sector productiu agrari per a fer front a crisis com ara la citrícola actual i incentivarà l'accés dels joves a les terres amb l'objectiu d'impulsar la professionalització i dignificació del llaurador. 

Així mateix, estableix les bases per a un canvi estructural de l'agricultura valenciana, caracteritzada ara per ara per l'elevat minifundisme, la dispersió parcel·lària, l'excessiva rellevància de l'agricultura a temps parcial, l'envelliment o la falta de relleu generacional.

El PSPV, Compromís i Ciutadans i Podem s'han congratulat per haver tirat avant aquesta llei que pretén evitar l'abandó del camp. Tot i haver-li donat suport, el PP ha rebut l'aprovació amb un "sabor agredolç" perquè considera que es crearan noves figures i això comportarà més burocratització.

També et pot interessar

stats