Aproven un nou transvasament de 38 hectòmetres cúbics del Tajo al Segura

Ximo Puig assegura que l’autorització del govern espanyol dona “certesa als agricultors” i garanteix les produccions.

Aproven un nou transvasament de 38 hectòmetres cúbics del Tajo al Segura
Aproven un nou transvasament de 38 hectòmetres cúbics del Tajo al Segura

La Comissió Central d’Explotació de l’Aqüeducte Tajo-Segura, reunida en la seu del Ministeri per a la Transició Ecològica, ha autoritzat aquest dimecres un transvasament de 38 hm³ per a atendre les necessitats hídriques de les conques receptores.

Segons ha informat el Ministeri, l’informe de situació elaborat pel Centre d’Estudis i Experimentació d’Obres Públiques (Cedex) indica que, l’1 de febrer d'enguany, el volum d’aigua embassat en Entrepeñas i Buendía era de 644  hm³. Per això, quedava un volum autoritzat pendent de transvasar de 28,1  hm³.

Així mateix, des del Ministeri de Transició Ecològica recorden que el sistema es troba en una situació de nivell 2 i que, per tant, es procedeix a una autorització automàtica del transvasament de 38  hm³ .

Puig creu que el transvasament garanteix les produccions

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha valorat l’autorització del nou transvasament i ha assegurat que dona “certesa als agricultors”, que ja poden previndre els riscos i garanteix que les produccions tinguen un rèdit major.

Sobre aquest tema, el president ha destacat que, amb aquesta decisió, “l’executiu espanyol està complint el full de ruta que es va dissenyar”, al mateix temps que ha incidit que “l’aigua no pot ser un objecte de confrontació”.

També et pot interessar

stats