Baldoví: "Aposte per una coalició amb el partit d'Íñigo Errejón"

38 min.

El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, aposta per una coalició amb el partit d'Íñigo Errejón, Més Madrid, per a les eleccions generals, perquè "pot ser l'opció de molta gent desencantada, genera il·lusió". Baldoví creu que després de l'acord frustrat "hi ha certa decepció en els actors fonamentals que han intervingut en les negociacions". Segons ha dit en l'entrevista a Les notícies del matí, es tracta només de la seua opinió personal, però creu que seria el millor per a les opcions del seu partit.

Una decisió que creu que no afectaria el Botànic II. "Una cosa són les eleccions generals i una altra el govern de la Generalitat", ha assegurat. Tanmateix, ha afegit que caldrà esperar a veure què és el que decideix el partit en l'executiva d'aquest dilluns, ja que segons ha dit "hi ha diferents corrents" dins de la formació. Així mateix, Baldoví ha dit que si hi ha coalició, la formació tractaria de mantindre les seues sigles, encara que tot dependrà de l'acord a què s'arribe.

Pel que fa a la configuració de la llista al Congrés, ha reconegut que li agradaria continuar liderant-la, per la seua experiència en el càrrec, però que està obert a canviar de posició: "Serà el que decidisca la militància", ha dit. 

Baldoví veu en Errejón una persona que "manifestament ha tingut la voluntat d'arribar a acords" i creu que seria més senzill amb ell desbloquejar la situació, tot reconeixent que hi ha hagut contactes amb la formació. "Abans de tirar-te a la piscina has de veure si hi ha aigua".

També ha fet referència a les enquestes que indiquen que les noves eleccions afavoririen fonamentalment el PP. El diputat de Compromís al Congrés creu que els populars es veuran beneficiats per la caiguda de Ciutadans i de Vox, però pensa que el bloc de centredreta no superarà el d'esquerres. "Enfronte aquestes eleccions amb il·lusió. Compromís va amb la cara ben alta: hem fet la nostra faena".

stats