El rei dona temps als partits abans de convocar una nova ronda de contactes

La presidenta del Congrés ha comunicat a Felip VI el fracàs de la investidura de Pedro Sánchez.

El rei Felip VI rep Batet a La Zarzuela
El rei Felip VI rep Batet a La Zarzuela / Emilio Naranjo (Efe)

El rei Felip VI ha decidit que ara per ara no iniciarà noves consultes amb els partits polítics després de la investidura fallida de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol. La Casa del Rei ha difós un comunicat en acabar la reunió que han tingut el monarca i la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, aquest divendres al palau de La Zarzuela. Batet li ha comunicat oficialment el fracàs. 

Així, el cap de l’Estat opta per donar temps a les formacions parlamentàries perquè puguen establir contactes que faciliten l’elecció d’un president del govern abans de començar una nova roda de consultes.

Previsiblement, començarà a final d'agost per a fer la nova sessió d'investidura a principi de setembre. Segons l'article 99 de la Constitució, hi ha dos mesos de termini des de la primera votació fallida de la investidura, celebrada el 23 de juliol, per a intentar que un candidat aconseguisca la confiança majoritària del Congrés dels Diputats.

Per tant, si ningú és investit el 23 de setembre, es convocarien unes noves eleccions generals, les quals se celebrarien el 10 de novembre.

També et pot interessar

stats