28A

Belén Hoyo, PP: “Volem ser valencians de primera, no catalans de segona”

26 min.

Ha d'existir llibertat lingüística i una educació en l’excel·lència perquè “volem ser valencians de primera, no catalans de segona”. És el que ha explicat en À Punt Notícies matí la candidata del PP al Congrés per València, Belén Hoyo, que ha apostat per un model trilingüe en l’educació, sense “xantatges lingüístics”. I en eixe camí, té una visió clara de president, la de Pablo Casado. “Té la fórmula per al creixement econòmic i la creació d’ocupació”, ha afirmat.

Una recepta que, assenyala, té el seu partit, que promet crear 500.000 llocs de treball a l’any perquè, segons ha comentat, ja ho ha demostrat quan ha estat en el govern. Seriositat, responsabilitat i les “idees clares” diferencien, al seu parer, el PP de Ciutadans; també del PSOE, que, des del seu punt de vista, ha portat Espanya a l’augment del dèficit i de la desocupació. Alguns dels ingredients del seu partit, la baixada d’impostos com l’IRPF, la desaparició d’altres, com el de successions, i el suport a les empreses.

Sobre la baixada del salari mínim interprofessional, Belén Hoyo no s’ha volgut pronunciar. Tanmateix, ha assegurat que la decisió es realitzarà en diàleg amb sindicats i empresaris “amb flexibilitat”. També ha garantit la continuïtat del sistema públic de pensions, que la qualificat “d’importantíssim”. A més, confia que Pablo Casado aborde, si guanya les eleccions, la reforma del finançament autonòmic, i ha afegit que Mariano Rajoy ja va fer un primer pas en aquest camí.

Línies roges davant de possibles pactes

Segons la candidata del PP al Congrés per València, les línies roges del partit a l’hora de qualsevol tipus de pacte són “la llibertat, la igualtat, l’interés general, la Constitució i les lleis”. En aquest sentit, Belén Hoyo ha assegurat que “negar la violència de gènere és estar absolutament cec” i que el seu partit té “tolerància zero” amb aquest tema. En aquest sentit, la política aposta per una unió del centre-dreta per a possibles pactes de govern.

stats