Bonig anuncia una llei d’autònoms, amb exempcions i un pla de relleu generacional

La candidata del PP destaca que els autònoms menors de 30 anys no pagaran res el primer any.

Bonig s’ha reunit aquest dimarts amb l’Associació de Treballadors Autònoms (ATA)
Bonig s’ha reunit aquest dimarts amb l’Associació de Treballadors Autònoms (ATA) / À Punt Mèdia

El PP aprovarà una nova llei per als autònoms valencians, un col·lectiu de 348.000 treballadores i treballadors, si guanya les pròximes eleccions autonòmiques. La candidata del PP a la presidència de la Generalitat, Isabel Bonig, ha anunciat que el seu programa electoral inclou una llei d’autònoms, amb mesures com un pla de relleu generacional perquè no es tanquen negocis, ampliacions de la tarifa plana o exempcions per contractar el primer treballador.

Bonig, que s’ha reunit amb l’Associació de Treballadors Autònoms (ATA), ha explicat que aquesta llei inclou l’ampliació de la tarifa plana de 60 euros durant dos anys a tots els nous emprenedors que inicien la seua activitat a la Comunitat Valenciana, i si, a més, són menors de 30 anys no pagaran res el primer any.

A més, per a contractar el primer treballador, l’autònom no pagarà res en quotes a la Seguretat Social, sinó que les assumirà la Generalitat, mentre que es contempla una exempció fiscal de fins al 50% de totes les taxes autonòmiques durant dos anys a totes les empreses que es creen a la Comunitat Valenciana, segons ha explicat la dirigent popular.

Per a conciliar la vida familiar i laboral, si un treballador sol·licita una excedència o una reducció de jornada per naixement o adopció de fill, o per cura d’algun familiar amb dependència o malalt, si l’autònom contracta una altra persona per a cobrir aquesta reducció, serà bonificat amb un 50% en les quotes a la Seguretat Social.

La presidenta del PPCV ha fet una crida a l’electorat perquè es mobilitze el 28 d’abril, i ha reivindicat que el seu partit planteja propostes “en positiu”, com la “revolució fiscal, que ha molestat moltíssim a l’esquerra” o aquesta proposta per als autònoms.

També et pot interessar

stats