Bunyol sol·licita al Consell que el centre de menors siga d'acolliment i no de recepció

Des de l’Ajuntament denuncien que la situació “límit” del centre perjudica la convivència entre els residents i el veïnat.

Gva
Gva

L'alcaldessa de Bunyol, Juncal Carrascosa, ha recordat que a principis de 2019 finalitza la provisionalitat acordada amb la Generalitat perquè el centre de menors situat a la localitat siga de recepció i ha sol·licitat que torne a ser un centre d'acolliment. 

Els centres de recepció són establiments d'acollida de menors, per a la seua atenció integral, immediata i transitòria amb un període d’estada que no ha de superar els 45 dies. En canvi, els centres d’acollida són establiments d'atenció integral i caràcter educatiu per a menors en situació de guarda o tutela, que es troben privats d'un ambient familiar idoni. En aquests, el període d'estada està determinat per la resolució administrativa de l'ingrés.

Des de l’ajuntament critiquen que el centre de menors es troba en una “situació límit” ja que la setmana passada hi havia més de 80 residents, el doble del permés

"Des del consistori municipal continuarem denunciant la situació límit en la qual es troba quant al nombre de menors, ja que supera la ràtio de forma desmesurada, fet que perjudica la convivència entre els residents i els veïnat de Bunyol", ha destacat Carrascosa.

D’aquesta manera, l’alcaldessa ha assegurat que a partir de l'any que ve traçaran una agenda de reunions i actuacions “per a reclamar de forma més contundent la fi del període de provisionalitat promés pel Consell, i reclamar revertir la situació en un centre de recepció", ha indicat.

La setmana passada, la Fiscalia de Menors va denunciar la situació del centre de menors, on van a parar molts dels xiquets i xiquetes no acompanyats que arriben en pasteres. Denunciaven que està massificat i no compleix la legislació en matèria de protecció.

També et pot interessar

stats