Calvo reclama unanimitat en la lluita contra la violència masclista

En les últimes hores, diversos casos estan sota investigació, incloent-hi una violació en grup a una jove a Benidorm.

Carmen Calvo ha fet aquestes declaracions abans de visitar el sistema policial de vigilància VioGén

La vicepresidenta del govern i ministra d'Igualtat en funcions, Carmen Calvo, ha denunciat aquest dimecres una "fallida en la fermesa" i un afebliment de la lluita contra la violència masclista, pel qüestionament del problema que fan partits, com ara Vox, des que van entrar en les institucions. Unes declaracions que ha fet als mitjans abans de visitar el sistema policial de vigilància VioGén. 

Calvo alerta que s'està posant en risc el Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere i recorda que no és possible fer un treball de prevenció de la violència masclista si aquesta encara es qüestiona. Com a exemple ha citat la recent campanya contra el maltractament de la Junta d'Andalusia. Calvo ha encoratjat "els dos partits polítics que governen" a "mantindre's ferms" davant la influència de Vox, "que qüestiona clarament molts dels conceptes" que ha costat dècades impulsar des de la política i les lleis.

La vicepresidenta del govern en funcions també ha recordat que les denúncies han baixat: mentre en 2008 van denunciar un 30% de les víctimes mortals i, en el que portem de 2019 la xifra no arriba al 20%. 

Agressions denunciades els últims dies

A la detenció, aquest mateix dimecres, de cinc joves francesos a Benidorm per haver violat, presumptament, una turista noruega de vint anys, se sumen diversos casos d'agressions que s'estan investigant a la Comunitat Valenciana. 

A València, la policia ha detingut dos homes com a presumptes autors de dos casos d'assetjament sexual. Un d'ells hauria intentat violar la seua filla, de 14 anys, que va haver de fugir per la finestra de sa casa, en un quart pis, i va quedar penjada de l'estenedor. L'altre detingut va practicar suposadament tocaments a una massatgista a la qual havia contractat per a un servei al seu domicili. També a València s'investiga una agressió a una jove de 19 anys. Al presumpte autor el van detindre gràcies a la col·laboració ciutadana. 

A més, estan sota investigació dues agressions sexuals a l'Arenal Sound de Borriana i a Borriol, durant una de les discomòbils de la setmana cultural del municipi de la Plana Alta. 

A Alcossebre s'investiga un altre cas de violència masclista. Un home de 41 anys ha llançat una dona a una rasa. La dona té lesions per tot el cos.

Segons dades de Geoviolencia Sexual, un projecte de Feminicidio.es que recopila les violacions múltiples perpetrades des de 2016, des de l'inici de l'any, s'han produït almenys 42. L'estadística arreplega dades fins al 2 d'agost i l'última agressió grupal que incorpora és la d'una dona de 18 anys a Bilbao, presumptament a mans de sis homes d'entre 18 i 36 anys que van ser detinguts. Encara no està registrada la violació múltiple a una turista noruega de 20 anys ocorreguda a Benidorm.

També et pot interessar

stats