Camps declararà com a investigat pel cas Gürtel el 30 de gener

Dos dies abans, el jutge prendrà declaració com a testimoni a l'exsecretari general del PP valencià Ricardo Costa.

L’expresident Francisco Camps a l’eixida de la Ciutat de la Justícia de València, en una imatge d’arxiu
L’expresident Francisco Camps a l’eixida de la Ciutat de la Justícia de València, en una imatge d’arxiu / Europa Press

El jutge del cas Gürtel, José de la Mata, ha citat el pròxim dia 30 de gener com a investigat l'expresident de la Generalitat Francisco Camps en la peça sobre contractacions de la Generalitat amb societats de Francisco Correa, en concret una adjudicació pública que pot ser un pagament encobert per treballs per al PP.

Camps està investigat a l'Audiència Nacional en aquesta peça númeor 5 del cas Gürtel des del passat 17 de desembre pels presumptes delictes de prevaricaicó administrativa i frau a l'administració, "sense perjudici que poguera resultar la seua participació criminal en l'adjudicació i/o pagament d'altres contractacions irregulars que no hagueren prescrit".

El mateix dia 30 de gener, el jutge ha citat primer Pablo Crespo, "número dos" de la trama corrupta, i Cándido Herrero, exgerent d'Orange Market. Abans, el dia 28, De la Mata pendrà declaració com a testimoni a l'exsecretari general del PP valencià Ricardo Costa, que va ser qui va assenyalar Camps com a responsable del finançament irregular del PP a la Comunitat Valenciana en el juí de la branca valenciana de Gürtel.

De la Mata, a petició de la fiscalia, va imputar Camps en relació amb un contracte de la fira turística Fitur de 2009 adjudicat a l'empresa Orange Market, relacionada amb la trama mafiosa i que al mateix temps va fer treballs per a campanyes electorals del PP.

També et pot interessar

stats