Camps presenta un recurs de nul·litat davant de l'Audiència Nacional per a evitar el juí pels contractes amb la Gürtel

L'expresident valencià carrega contra el jutge De la Mata i l'acusa de perseguir-lo i dur a terme indagacions esbiaixades.

Camps, en una de les edicions de Fitur
Camps, en una de les edicions de Fitur

L'expresident de la Generalitat Francisco Camps ha presentat un recurs davant de l'Audiència Nacional per a demanar la nul·litat de les actuacions en la causa oberta contra ell, arran de l'adjudicació, presumptament irregular, a la trama de Francisco Correa d'un estand en Fitur 2009. El jutge del cas Gürtel, José de la Mata, va obrir juí oral contra Camps el passat mes de juny per aquestes contractacions.

Segons va avançar la Cadena SER aquest dissabte, en l'escrit presentat l'expresident valencià acusa el jutge De la Mata de perseguir-lo perquè "no investiga més jerarques que el senyor Camps Ortiz" i no du a terme més indagacions "que aquelles que poden permetre" el seu l'enjudiciament.

Aquest recurs és l'últim moviment de l'excap del Consell per a evitar seure en el banc dels acusats per les contractacions amb la trama Gürtel. Ja va presentar-ne un altre que va ser rebutjat al setembre per la sala penal de l'Audiència Nacional.

La Fiscalia Anticorrupció demana dos anys i sis mesos de presó contra Camps per delictes de prevaricació i frau arran de la contractació irregular amb Orange Market, la filial valenciana de Gürtel, del pavelló de la Comunitat Valenciana en Fitur 2009 per 366.529 euros.

El magistrat instructor del cas Gürtel considera acreditat que Camps va ordenar les adjudicacions atenent a "l’arsenal d'indicis, molt consistents" que ha trobat. L'acusa de prevaricació, frau a l’administració i tràfic d'influències.

També et pot interessar

stats