Cantó reivindica una sanitat més professional i menys polititzada

El Síndic de Compromís es reuneix amb la presidenta del Col·legi de Metges d’Alacant i visita el psiquiàtric provincial i l’hospital de Torrevella.

El Síndic de Ciutadans, Toni Cantó, a Alacant
El Síndic de Ciutadans, Toni Cantó, a Alacant / Europa Press.

En el marc de la Comissió d’Estudi per a la Reconstrucció Social, Econòmica i Sanitària, el Síndic de Ciutadans, Toni Cantó, ha viatjat aquest dimarts a Alacant. La seua agenda incloïa una reunió amb María Isabel Moya, presidenta del Col·legi de Metges d’Alacant, i la visita al psiquiàtric provincial i l’Hospital de Torrevella. Anava acompanyat de tres companyes de partit, Julia Parra, vicepresidenta de la Diputació d’Alacant i diputada de l’àrea de Cultura; i per les diputades autonòmiques Yaneth Giraldo i María Quiles.

Respecte de les conclusions de la Comissió de Reconstrucció, Cantó ha assenyalat que Ciutadans vol arribar a un acord. Reivindica una sanitat pública més professional i menys polititzada, amb sous dignes per al personal mèdic, sobretot després de l’esforç que han fet en els primers mesos del brot de coronavirus. En opinió de Cantó, els metges estan mal pagats actualment, amb una sobrecàrrega de treball i sotmesos a moltes pressions.

Respecte de l’abastiment de material sanitari, la presidenta del Col·legi de Metges d’Alacant ha advertit que ara per ara no tots els metges disposen dels elements de protecció necessaris per atendre els pacients. María Isabel Moya no dubta que la Conselleria de Sanitat el tinga emmagatzemat, però assegura que a ella mateixa, com a metgessa radiòloga de l’Hospital d’Alacant, li ha passat de no tindre mascaretes tots els dies. “No hi ha tot el material necessari en tots els llocs”, ha dit en referència a tots els nivells sanitaris com ara ambulatoris, centres de salut i hospitals. La presidenta del Col·legi de Metges d’Alacant considera que les decisions sanitàries no haurien de dependre del partit que estiga en el govern.

Crítiques a Carlos Mazón

Toni Cantó també s’ha referit a la negativa del president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, de sumar-se al Fons de Cooperació Autonòmic. Al seu parer, el seu “entossudiment” perjudica els municipis de la província que tenen “menys recursos” disponibles i ha afirmat que els alacantins estan rebent “menys diners que els castellonencs o els valencians”. El Síndic de Compromís ha afirmat que el que Ciutadans vol és que “això canvie”. “Li done la benvinguda al senyor Mazón que comença a parlar de condicions; això és el que volem, que seguem i parlem de condicions”, ha continuat.

També et pot interessar

stats