Casado dona la mà a Ciutadans i Vox per a aglutinar el centredreta

El president del PP assegura a Benidorm que les autonomies no reben finançament per un "càlcul electoral".

Casado dona la mà a Ciutadans i Vox per a aglutinar el centredreta
Casado dona la mà a Ciutadans i Vox per a aglutinar el centredreta

El líder del PP, Pablo Casado, ha oferit a Ciutadans i Vox la construcció del que ha definit com la "casa comuna del centre i de la dreta", apostant així per "aglutinar tot el que estiga a la dreta del PSOE" en cas que la investidura de Pedro Sánchez no es desbloquege i hi haja noves eleccions el 10 de novembre.

En un acte celebrat a Benidorm amb la líder del PPCV, Isabel Bonig, el secretari general del PP, Teodoro García Egea, i la subsecretària d'organització del PP, Ana Beltrán, Casado ha assegurat que si finalment hi ha eleccions "no serà per culpa del PP", i ha remarcat que el problema per a Espanya és Sánchez, qui, ha emfatitzat, "no és capaç" de pactar, de complir els seus acords, de dialogar ni tampoc d'"unir".

Pel que fa al finançament autonòmic i les transferències pendents, el president dels populars ha afirmat que "no es pot entendre que ningú alce la veu quan es priva a la Comunitat Valenciana de 730 milions d'euros" per un "càlcul electoral". "No veig que Ximo Puig i Mónica Oltra es manifesten", ha dit. Casado s'ha compromés a convocar el Consell de Política Fiscal i Financera si aconseguix el suport de suficients presidents autonòmics.

Per la seua part, Bonig ha retret a socialistes i Compromís que eixiren al carrer a reclamar un finançament just quan governava el PP.

També et pot interessar

stats