Casado: “El PP ha aconseguit que Sánchez tire la tovallola”

Rivera celebra que "el govern Frankenstein ha mort" i Irene Montero crida a votar.

El líder del PP, Pablo Casado, compareix davant els mitjans de comunicació
El líder del PP, Pablo Casado, compareix davant els mitjans de comunicació / Zipi (Efe)

El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha assegurat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha convocat eleccions per al 28 d’abril perquè el PP ha aconseguit que tire la tovallola amb una oposició ferma al Congrés i la pressió al carrer.

Casado insisteix que ara els espanyols han de triar entre un model “que negocie amb Torra" o un altre “que lidere l’aplicació del 155”. El líder dels populars ha assegurat que només el PP pot fer front a l’independentisme i que es decideix “si Espanya és ostatge dels que volen trencar-la” o s’opta pel PP, “que pot parar el desafiament separatista”.

Segons Casado, Sánchez ha mentit a l’hora d’ocultar les raons de la data de les eleccions. El president del PP ha afirmat que la raó de no fer-les coincidir amb les autonòmiques i municipals és “la mateixa factura del PSOE i dels barons autonòmics, que no volen coincidir amb Pedro Sánchez perquè és un llast”.

Podem afirma que Espanya té l'oportunitat de votar "perquè no tornen els reaccionaris"

La portaveu de Podem, Irene Montero, ha afirmat que "Espanya té l'oportunitat de votar perquè no tornen els reaccionaris" i ha criticat "la greu irresponsabilitat" dels independentistes per trencar la majoria de la moció de censura que "garantia un diàleg sincer amb Catalunya".

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha dit que hui és un "gran dia", perquè els espanyols tenen una gran oportunitat ara que Sánchez "ha decidit finalitzar aquesta escapada" perquè no té ningú que li done suport. “El govern Frankenstein ha mort, però si Sánchez pot, el ressuscitarà”, ha assegurat.

Per a Rivera, és el moment d'Espanya, després de 40 anys de pactes del PP i del PSOE amb els independentistes. El bipartidisme, amb el suport dels separatistes, té paralitzades, segons Rivera, les reformes que necessita aquest país.

El president de Ciutadans assegura que el futur passa per aquelles persones que "volen el millor per a Espanya, i no per les que volen trencar-la". Així, afirma que és el moment d'"acabar amb l'Espanya dels rojos i dels blaus del segle XX", i aposta per un govern liberal per a entrar en el segle XXI. Rivera s'ha mostrat confiat que hi haja una majoria política “perquè Sánchez se'n vaja a l'oposició”.

Compromís creu que el vot progressista “taparà la boca” al tripartit de la dreta

El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha dit que la seua formació anirà a les eleccions “sense por, amb la cara alta i amb l'esperit de tornar a construir una majoria progressista", per a acabar el que no han pogut fer aquesta legislatura. Baldoví es mostra optimista i creu que el vot progressista no es quedarà a casa, perquè hi ha una oportunitat “per tapar la boca al tripartit de la dreta”.

També et pot interessar

stats