Castelló s'agermana amb la ciutat japonesa d'Ube

Les dues alcaldesses esperen convertir l'acte en "un pont" entre Espanya i el Japó.

Les alcaldesses de Castelló i Ube rubriquen l'agermanament entre les dues ciutats davant de l'ambaixador d'Espanya al Japó.
Les alcaldesses de Castelló i Ube rubriquen l'agermanament entre les dues ciutats davant de l'ambaixador d'Espanya al Japó.

Les alcaldesses Amparo Marco, de Castelló, i Kimiko Kubota, d'Ube, han signat el certificat d'agermanament entre les dues ciutats. L'ambaixador d'Espanya al Japó, Jorge Toledo, ha actuat com a mestre de cerimònies en un acte concebut com el primer pas per a un pont entre Espanya i el Japó, segons han explicat totes dues alcaldesses. Aquest acte institucional coincideix amb la posada en marxa de l'acord econòmic entre la Unió Europea i el país nipó i, també, amb la celebració, a finals de 2019, del Fòrum Espanya-Japó a Castelló.

En l'acte, l'alcaldessa japonesa ha qualificat l'agermanament com una mostra de respecte institucional per part de Castelló i ha remarcat que vol un futur pròsper per a totes dues ciutats. Per la seua part, Marco ha insistit en aquesta idea en assegurar que, a partir d'ara, comença una nova història de comprensió mútua i intercanvi entre Castelló i Ube que treballarà "en favor del desenvolupament i l'amistat".

Marco ha destacat, en la seua intervenció, la important delegació de Castelló desplaçada fins al Japó per a participar en l'acte, formada per la presidenta de la Cambra de Comerç, Dolores Guillamón; el president de l'Autoritat Portuària, Francisco Toledo; el vicerector d'internacionalització de l'UJI, Joan Martín, i la vicerectora adjunta i responsable de Pràctiques a l'estranger, Eva Camacho. “La col·laboració d'aquestes tres institucions serà fonamental per a obrir les portes de Castelló tant a Ube com al Japó”, ha destacat l'alcaldessa castellonenca.

Durant tot el dia, la delegació de Castelló ha mantingut reunions de treball amb responsables municipals i econòmics de la ciutat d’Ube sobre temes vinculats amb l'intercanvi internacional, l'economia, la pesca, la promoció turística i el desenvolupament agrícola, entre altres.

També et pot interessar

stats