Catalunya i la Comunitat Valenciana acorden una "visió mediterrània" de cara a la PAC

Demanaran al Ministeri d'Agricultura que vetle per la producció citrícola davant de la crisi de preus i que pose en marxa mesures.

Catalunya i la Comunitat Valenciana acorden una \"visió mediterrània\" de cara a la PAC
Catalunya i la Comunitat Valenciana acorden una "visió mediterrània" de cara a la PAC

La Comunitat Valenciana i Catalunya defendran els interessos comuns amb "visió mediterrània" en matèria agrícola i pesquera davant de les reformes previstes de la política agrària comuna (PAC) i en el model de gestió de la pesca d'arrossegament. Així mateix, demanaran al Ministeri d'Agricultura que vetle per la producció de cítrics davant de l'actual crisi de preus i que pose en marxa mesures com la clàusula de salvaguarda.

Així ho han acordat la consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, i la seua homòloga a Catalunya, Teresa Jordà, que s'han reunit a València per a abordar polítiques, iniciatives i preocupacions "comunes", en una trobada que ambdues han qualificat de "constructiva i extremadament productiva".

Com han explicat la consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, i la seua homòloga a Catalunya, Teresa Jordà, en la reunió que han mantingut han tractat diversos temes, com la nova PAC, els avanços en la pesca i qüestions relacionades amb la sanitat agrària davant de "les alertes fitosanitàries" i els acords comercials que, al seu entendre, han de "ser sensibles a la nostra manera de produir".

Crisi citrícola

D'altra banda, les conselleres s'han compromés a demanar al Ministeri d'Agricultura que vetle per la producció de cítrics davant de l'actual crisi de preus. En aquest sentit, li exigiran que pose en marxa mesures com elaborar estudis i informes d'avaluació per a saber l'impacte econòmic, la possibilitat d'activar una clàusula de salvaguarda, així com mesures compensatòries a llauradors i productors, i mantindre i reforçar el control i la vigilància dels productes.

També et pot interessar

stats