Ciutadans no facilitarà la presidència del PSPV a la Diputació d’Alacant

Els populars continuen oferint un doble pacte tant a la corporació provincial com a l’Ajuntament d’Alacant.

La portaveu provincial de Ciutadans a Alacant, Yaneth Giraldo
La portaveu provincial de Ciutadans a Alacant, Yaneth Giraldo / Arxiu

Després de l’empat entre PSPV i PP en el nombre de diputats provincials, Ciutadans ha anunciat que no facilitarà la presidència de la Diputació d’Alacant als socialistes. 

Les negociacions formals no s’han iniciat entre els partits, però sí que han començat a posar línies roges. “És molt improbable que puguem pactar amb el partit socialista sense el canvi de cromos de l’Ajuntament i la Diputació”, ha manifestat la portaveu provincial de Ciutadans a Alacant, Yaneth Giraldo.

El Partit Popular continua oferint un doble pacte de govern amb Ciutadans, tant en la Diputació com en l’Ajuntament d’Alacant. “La Diputació en mans del PP i Ciutadans seria un contrapés molt important per a defendre els interessos de la província per l’actuació del Consell”, ha apuntat José Císcar, president dels populars a les comarques del sud.

El secretari general del PSPV a la província d’Alacant, José Chulvi, ha instat la formació taronja a no cedir els vots al PP i a facilitar un “govern del canvi”, bé amb un pacte amb els socialistes, o bé amb la seua abstenció. “La Diputació s’ha convertit en una administració paralitzada, dedicada únicament a fer oposició al govern de la Generalitat. Volem trencar eixe mur que es volia construir entre Alacant i València i estar al costat dels ajuntaments”, ha manifestat en declaracions a À Punt. Ara queda que les direccions nacionals dels partits inicien, aquests pròxims dies, les negociacions formals.

També et pot interessar

stats