Ciutats intel·ligents per ciutadans intel·ligents

València celebra un congrés internacional de Smart Cities en què es reivindica l'ús de la tecnologia per a millorar la qualitat de vida.

L'Ajuntament de València vol convertir La Marina en un espai d'experimentació urbana.
L'Ajuntament de València vol convertir La Marina en un espai d'experimentació urbana.

Utilitzar la tecnologia per a millorar la vida de les persones és l'objectiu del congrés de ciutats intel·ligents que tindrà lloc dijous i divendres a la ciutat de València.

Prestigiosos experts de tot el món participen en aquest congrés en què es debatrà la importància de dissenyar ciutats intel·ligents en què el protagonista siga el ciutadà. València ha presentat La Marina com l'espai des d'on s'impulsarà la creativitat i la innovació per a revitalitzar una nova economia urbana. La Marina pretén ser un espai des d'on es cree una nova ciutat en què la tecnologia estiga al servei del ciutadà. Un espai públic nou que impulse el canvi urbà i una nova economia des de la imaginació, la creativitat, la innovació i la cultura.

Els ponents han plantejat la necessitat de no oblidar mai les persones en l'evolució de les ciutats, ni en la tecnologia. En este sentit, han exposat que en el disseny de la ciutat intel·ligent, el ciutadà ha de ser el protagonista i la tecnologia ha de millorar la qualitat de vida. Vicent Botti, catedràtic de Llenguatges i Sistemes Informàtics de la Universitat Politècnica de València, ha destacat que l'avanç de la intel·ligència artificial està obrint portes a noves oportunitats i ha ressaltat la facilitat que té ara l'administració local per a recopilar dades en temps reals que poden crear serveis més eficients.

Un dels ponents més destacats ha sigut Charles Landry, autor del best-seller The Creative City. Landry ha insistit en l'ús de la imaginació, la creativitat i la cultura per a canviar les ciutats i ha recomanat a la ciutat de València un planejament sostenible de la ciutat que no expulse els seus veïns i permeta integrar els ciutadans en els seus espais urbans.

La ciutat de València ha presentat el projecte d'estratègia de ciutat intel·ligent. L'Ajuntament el té en fase d'implantació i ja gestiona serveis urbans municipals i fluxos d'informació entre l'administració i els veïns. En aquest sentit, l'objectiu és convertir La Marina de València en un espai d'experimentació urbana on s'integren empreses tecnològiques i innovadores però on també es treballe el vessant social que genere un entorn inclusiu i divers per a totes les persones. Ramon Marrades, director estratègic de La Marina de València ha destacat l'esforç per crear processos participatius amb els veïns de València, sobretot de la façana marítima, per a crear espais inclusius i innovadors.

També et pot interessar

stats