La defensa intenta provar que Grau no va comprar els rellotges registrats a la joieria

Els treballadors de la joieria i els agents que van intervindre en la investigació, els primers a declarar en el juí.

VÍDEO | La defensa intenta provar que Grau no va comprar els rellotges registrats a la joieria

Poc abans de les 09:30 hores del matí, l'exvicealcalde del Partit Popular a València, Alfonso Grau, arribava al jutjat. Acusat per un presumpte delicte de blanqueig de capital i un altre de suborn, no ha volgut fer declaracions als mitjans que l'esperaven a la porta de la Ciutat de la Justícia de València. 

Suposadament, va acceptar dos rellotges de luxe d'un contractista del consistori, els va canviar per uns altres més cars i va pagar la diferència. 

En la primera sessió d'aquest juí, que acabarà l'11 d'abril, la defensa ha intentat provar que no està clar que els rellotges registrats per la joieria els comprara Alfonso Grau. 

Els primers a declarar han sigut els treballadors de la joieria i els agents de la Guàrdia Civil que van intervindre en la investigació.

El director de serveis corporatius de la joieria Rabat ha assegurat que Grau va retornar dos rellotges que prèviament havia adquirit l'empresari Urbano Catalán, contractista de l'ajuntament a través de diverses mercantils.

Aquest testimoni ha assenyalat que no és possible que els rellotges retornats per Grau foren diferents als comprats per l'empresari, ja que cada peça tenia un número de sèrie. Així mateix, ha exposat que a vegades es feia descomptes al propietari de Transvía a causa de l'elevada quantitat d'articles que adquiria.

D'altra banda, els agents han confirmat que Grau va tornar els rellotges i en va comprar uns altres, però han dit que no els van localitzar en els registres de la vivenda. No obstant això, han assegurat que en els escorcolls del domicili de l’exvicealcalde van trobar una gran quantitat de rellotges de luxe.

Després dels testimonis, declararà l'extinent d'alcalde per a qui la fiscalia demana sis anys de presó i una multa de 75.000 euros per suborn i per blanqueig de capital.

Aquesta causa es va obrir a la fi de 2015, quan el jutjat va rebre una denúncia de la fiscalia contra Grau. Segons l'escrit fiscal, Transvia regalava rellotges d'alta gamma a l’exvicealcalde a canvi de contractes, i aquest presumptament els canviava per uns altres de preu superior i abonava la diferència, fet que constituiria un blanqueig.

Els investigadors han pogut rastrejar aquesta actuació perquè en els rellotges figura el número de sèrie, que han pogut confrontar en l'establiment on es feien els canvis, i així comprovar el procés.  

També et pot interessar

stats