Comença el juí per les requalificacions de terrenys a Orxeta

L'exalcalde socialista, l'exregidor d'urbanisme i el seu germà, acusats de tràfic d'influències i negociacions prohibides.

Comença el juí per les requalificacions de terrenys a Orxeta
Comença el juí per les requalificacions de terrenys a Orxeta

Vicent Llinares, exalcalde d'Orxeta (la Marina Baixa) entre 1979 i 2011; José Olcina, exregidor d'urbanisme; i Vicente Olcina, germà de l'anterior i cunyat de l'alcalde, compareixeran aquest dimarts en l'Audiència Provincial d'Alacant davant un jurat popular acusats de tràfic d'influències i negociació prohibida als funcionaris. La fiscalia demana deu mesos de presó per als tres i multes d'1,7 milions d'euros per a Linares i sis-cents mil per als germans Olcina per haver acordat la requalificació de terrenys municipals per a la construcció d'habitatges.

Els fets que es jutgen arranquen en 2003, quan Vicente Olcina va adquirir una finca rústica a dos particulars per 564.950 euros sabedor, segons la fiscalia, que la requalificaren en breu. De fet, un any després van vendre les terres a dues promotores per més de 2,6 milions d'euros amb el compromís que els terrenys foren requalificats per a la construcció d'habitatges. Des d'aleshores, "amb l'impuls i els vots de l'alcalde i el regidor d'urbanisme" segons consta en l'acusació, s'inicien una sèrie d'actuacions encaminades a aconseguir-ho. Alhora, Llinares va signar un contracte d'opció de compra amb una altra constructora sobre una finca rústica de propietat familiar.

Entre 2004 i 2007, l'Ajuntament d'Orxeta va promoure diferents acords urbanístics per al desenvolupament del Programa d'Actuació Integrada (PAI) SUR-5 amb milió i mig de metres quadrats edificables on s'incloïen les dues finques esmentades. La revisió del pla urbanístic d'Orxeta s'aprovava el 4 d'abril de 2007. Dotze anys més tard, es jutjarà entre el dimarts i el dijous a l'Audiència Provincial d'Alacant, la qual va reobrir la causa després de diferents arxivaments per part dels jutjats.

També et pot interessar

stats