Comença el termini per a registrar les candidatures a les eleccions municipals

Les formacions polítiques podran presentar fins al pròxim 22 d'abril els noms que concorreran als comicis municipals.

VÍDEO | Comença el termini per a registrar les candidatures a les eleccions municipals

Hui s'obri el termini perquè les formacions polítiques presenten les candidatures a les eleccions municipals. Segons marca la Llei Orgànica 5/1985 de 19 de juny de Règim Electoral General (LOREG), els partits polítics tenen sis dies per a presentar els noms que concorreran als comicis. Així, el pròxim dilluns 22 d'abril és la data límit perquè ho facen.

Algunes formacions, com ara el PSPV o Compromís, han passat la nit a les portes de la junta perquè només s'obriguen les portes poder registrar les candidatures.  De fet, la candidatura de Compromís per València ha sigut la primea en registrar-se després de passar més de 30 hores fent cua. 

Entre els requisits de les candidatures, la llei marca que han de tindre una composició equilibrada de dones i homes, de manera que el conjunt de cada llista cada sexe supose com a mínim el quaranta per cent. Una vegada tancat el termini de presentació de candidatures, es publicaran les llistes provisionals dos dies després, el dimecres 24 d'abril. Poc després, el dimarts 30, es coneixeran les llistes definitives. La campanya electoral de les municipals està previst que comence el pròxim 10 de maig.

També et pot interessar

stats