Comença el trasllat a Catalunya dels presos del ‘procés’

Dimecres arribaran a les presons catalanes, però els homes faran nit dimarts Saragossa i el trasllat de les dones serà directe.

Comença el trasllat a Catalunya dels presos del ‘procés’
Comença el trasllat a Catalunya dels presos del ‘procés’

Ha començat el trasllat a Catalunya dels nou dirigents independentistes presos pel ‘procés’. Al voltant de les 18:30 hores d’aquest dilluns han sigut traslladats els set presos homes (Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva i Jordi Cuixart) de la presó de Soto del Real a la de Valdemoro (també a Madrid), que és el centre des d’on se solen fer els trasllats.

Institucions Penitenciàries no ha volgut facilitar horaris per qüestions de seguretat, però la previsió és que dimarts facen una part del trajecte, fins a la presó de Zuera (Saragossa), i dimecres completen el trasllat fins arribar a la presó de Lledoners (Barcelona), d’on van eixir ara fa quatre mesos pel començament del macrojuí del ‘procés’.

Pel que fa a les dues dones, Dolors Bassa i Carme Forcadell, l’operatiu previst és diferent, ja que es planteja un trasllat directe dimecres des de la presó d’Alcalá Meco fins a les presons de Puig de les Basses (Girona) i Mas d’Enric (Tarragona).

Una vegada que el juí del ‘procés’ va quedar vist per a sentència, el jutge Manuel Marchena no va posar cap objecció a la petició dels polítics en presó preventiva que estan sent jutjats per rebel·lió. Demanaven ser traslladats a Catalunya per a estar més prop de les seues famílies mentre esperen que es faça pública la sentència del juí.

Un trasllat semblant es va fer ara fa just un any, el juny de 2018, quan va acabar la fase d’instrucció del juí i els presos independentistes van sol·licitar poder complir a Catalunya la presó provisional que els ha imposat el Tribunal Suprem.

Junqueras: "No tornem a casa, tornem a una presó"

Lluny de mostrar-se satisfets amb el trasllat a Catalunya, els presos del ‘procés’ han reaccionat en Twitter de forma crítica. El líder d'ERC i eurodiputat electe, Oriol Junqueras, per exemple, ha publicat en el seu compte: "No tornem a casa, tornem a una presó, i es continuen vulnerant els meus drets com a eurodiputat". El també diputat d'ERC, Raül Romeva, s'ha manifestat en el mateix sentit: "Ací i allà, continua la vulneració flagrant de drets i continuem sent presos polítics. Ací i allà, persistirem".

Per la seua banda, qui va ser conseller de presidència del govern català, Jordi Turull, ha dit en Twitter: "Tornem cap a l'enyorada Catalunya". En el missatge ha donat les gràcies a les persones que estan donant-los ànims i que defenen les seues reivindicacions. Així mateix, ha mostrat el seu reconeixement "als reclusos del mòdul 10, a la majoria de funcionaris i al pare Paulino (un crac) pel seu tracte".

També et pot interessar

stats