Comença l’assemblea del PDeCAT amb la incertesa de qui liderarà el partit

Serà el primer comité després del seu naixement fa dos anys, a conseqüència de l’extinció de CDC.

El sector crític del PDeCAT i afí a Puigdemont pressiona perquè Pascal faça un pas arrere
El sector crític del PDeCAT i afí a Puigdemont pressiona perquè Pascal faça un pas arrere / Europapress

L'assemblea del PDeCAT comença aquest divendres amb la incertesa del lideratge de la formació, que ara representa la coordinadora general, Marta Pascal. A més, aquesta assemblea arriba en el moment que Carles Puigdemont ha impulsat la Crida Nacional per la República.

Aquesta serà la primera assemblea del PDeCAT des del seu naixement fa dos anys com a conseqüència de l'extinció de CDC, un període en el qual no ha concorregut a eleccions amb les seues sigles.

D’una banda, el sector crític del PDeCAT i afí a Puigdemont pressiona perquè Pascal faça un pas arrere, després de sols dos anys al capdavant de la formació. D’altra banda, la coordinadora general podria forçar l'alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, cap visible del sector crític, a presentar una llista alternativa.

A més, es desconeix si Carles Puigdemont, que ha delegat el vot en l'assemblea en el portaveu de JxCat, Albert Batet, es planteja deixar el partit si els resultats del comité no encaixen amb el seu projecte Crida Nacional.

Aquest dissabte està previst un acte d'homenatge a institucions i persones que van fer possible l'1-O. Diumenge es clausurarà el conclave, on encara no està confirmat si intervindrà, en algun moment, el president català, Quim Torra, que no és associat.

També et pot interessar

stats