Costa ratifica que Camps va donar l'orde de contractar amb Gürtel

L'exsecretari general del PPCV confirma a l'Audiència Nacional la seua versió en el juí pel finançament il·legal del partit.

VÍDEO | Costa ratifica que Camps va donar l\'orde de contractar amb Gürtel

L'exsecretari general del Partit Popular de la Comunitat Valencia, Ricardo Costa, ha tornat a assenyalar l'expresident de la Generalitat, Francisco Camps, com la persona que va ordenar emetre factures falses per a justificar els contractes amb Orange Market, la filial valenciana de la trama Gürtel.

Costa ha fet aquestes declaracions a l'Audiència Nacional en una compareixença de dues hores en qualitat de testimoni davant del magistrat instructor, José de la Mata, que investiga Camps pel contracte d'Orange Market per a la instal·lació de l'estand de la Comunitat Valenciana en Fitur del 2009.

L'exdirigent del PP ha ratificat tot el que ja va afirmar en el juí pel finançament il·legal del PP valencià, ara fa un any, segons informa Europa Press citant fonts judicials. En aquell procediment, Costa va revelar per sorpresa que l'expresident va ser la persona que va donar les ordes de contractar amb les empreses de Francisco Correa per a organitzar actes del PP, que a més es van finançar amb diners negres, una acusació que va estendre a l'expresident de les Corts Juan Cotino. 

Aquest dilluns Costa ha declarat que ignora si la Generalitat va contractar amb Orange Market, perquè ell estava al partit, però ha dit que l'expresident valencià va parlar de finançar actes del PP de la Comunitat Valenciana amb factures falses i ha assegurat que també va parlar amb l'exvicepresident Víctor Campos de contractar amb les empreses de Correa, segons les mateixes fonts.  

A l'eixida de l'Audiència Nacional, Costa s'ha limitat a manifestar als mitjans de comunicació que ha "col·laborat amb la justícia".

L'exportaveu de la Generalitat eximeix Camps

Una versió completament diferent ha donat l'exportaveu de la Generalitat i exconsellera, Paula Sánchez de León, qui ha comparegut a continuació, també en qualitat de testimoni. 

Sánchez de León s'ha ratificat igualment en les declaracions que va fer en el mateix juí del qual deriva el procediment actual, on va explicar que "tot passava per Ricardo Costa", i ha exculpat l'expresident Camps d'aquestes responsabilitats.

També et pot interessar

stats