Compromís acusa el govern central d’ocultar informació del Castor

També han advertit sobre la necessitat de renovar el segellat dels pous.

Compromís acusa el govern central d’ocultar informació del Castor
Compromís acusa el govern central d’ocultar informació del Castor
02 de setembre 2019 - 19:36

El senador de Compromís Carles Mulet ha acusat el govern espanyol d’ocultar informació sobre el tema Castor, el magatzem subterrani de gas enfront de les costes de Vinaròs, al Baix Maestrat. Mulet s’ha pronunciat en aquests termes en un comunicat després que l’executiu espanyol haja posat a disposició de Compromís un enllaç amb una nota de premsa com a resposta a la sol·licitud de la coalició en la qual reclamava l’informe que s’havia encarregat a l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) sobre el projecte.

La coalició buscava conéixer en quin lloc de l’informe es basaven les afirmacions dels últims responsables del ministeri d’Energia, Turisme i Agenda Digital i Transició Ecològica que no figuren en la versió feta pública, segons les quals “no hi ha certesa absoluta que no tornen a produir-se moviments sísmics en la zona si la instal·lació iniciara la seua operació”, i que “la sismicitat era imprevisible” fins que no es va injectar gas, o que un desmantellament “podria desestabilitzar” l’equilibri a la falla i les cavitats.

El senador també ha volgut advertir sobre la vida útil del segellat dels pous que, assegura, “arriba a la fi” i que cal “renovar-los”.

També et pot interessar

stats