Cullera, Oriola i Borriol, tres models de majoria, tres opcions de govern

‘Les notícies del matí’ dona veu als nous alcaldables de la Comunitat Valenciana.

Fes clic per a escoltar l'entrevista amb els alcaldables de Cullera (PSPV), Oriola (PP) i Borriol (Compromís)
Fes clic per a escoltar l'entrevista amb els alcaldables de Cullera (PSPV), Oriola (PP) i Borriol (Compromís)

Les notícies del matí’continua donant veu als nous alcaldables de la Comunitat Valenciana. Aquest dijous el programa fa parada a Cullera (la Ribera), Oriola (Baix Segura) i Borriol (Plana Baixa). 

Cullera, un dels suports més rotunds del 26M

A Cullera, el socialista Jordi Major ha sigut reelegit amb un dels majors suports municipals de tot Espanya. Passa de 10 a 14 regidors i assegura una de les trenta majories absolutes de la Ribera. 

Després d’una legislatura sense quasi sobresalts, Major anticipa un projecte de continuïtat. Amb el socialista, Cullera s’ha convertit en el primer poble de la Comunitat Valenciana en inversió social per habitant i el sisé de tota Espanya. Major vol que el nou govern municipal continue desenvolupant l’agenda social i incorporant noves infraestructures. També intentarà impulsar l’activitat econòmica amb més força. La seua recepta per a la legislatura: treball, dedicació, entrega i situar les persones com a prioritat. 

Oriola, majoria per a un alcaldable investigat

A les comarques del sud, a Oriola (Baix Segura), trobem una altra majoria, però en l’altre extrem de l’espectre ideològic i com a reacció “a l’oposició del PSOE”. Així ho interpreta l’alcaldable del PP Emilio Bascuñana, que considera que el veïnat ha passat factura als socialistes per emprar com a artilleria política, durant la legislatura, una investigació contra Bascuñana de la Conselleria de Sanitat per absentisme laboral. “Una campanya de descrèdit injustificada i injusta, que dona mostra de la utilització retorçuda de les administracions públiques per als interessos polítics”, asseguara.

El PP d’Oriola no obté la majoria absoluta però podrà governar amb Ciutadans, que creix i ha obtingut 5 regidors. L’alcaldable, però, no considera tancat el pacte. Explica que és moment de diàleg i escoltarà totes les opcions. Tot i perdre dos regidors, Bascuñana recorda que el partit ha crescut en huit punts al municipi des de les eleccions generals i autonòmiques, el major increment entre totes les formacions que competien a les municipals.

Borriol, pactes obligats i una escola en l’horitzó

I a Borriol, a la Plana Baixa, Les notícies del matí aborda una situació diferent. Compromís ha sigut l’opció més votada, i creix en un regidor, però no obté la majoria absoluta i l’alcaldable Hèctor Ramos haurà de buscar pactes de govern. El més probable seria amb el grup socialista, però com Bascuñana, tampoc s’aventura a anticipar res tancat abans de parlar amb la resta de formacions polítiques. En tot cas, Ramos defén per a Borriol un govern de progrés per als pròxims quatre anys que tindrà en l’educació un dels objectius prioritaris. L’escola municipal s’ha quedat menuda i l’Ajuntament vol fer força perquè es construïsca un segon col·legi. 

També et pot interessar

stats