Delgado compareixerà al Congrés el 10 d’octubre per a aclarir la relació amb Villarejo

Tant PP i Ciutadans com la mateixa ministra, que compta amb el suport del govern espanyol i descarta dimitir, havien demanat la citació.

La ministra Dolores Delgado, aquest dimecres al Congrés dels Diputats
La ministra Dolores Delgado, aquest dimecres al Congrés dels Diputats / Ricardo Rubio (Europa Press)

La Comissió de Justícia del Congrés ha fixat per al proper 10 d’octubre la compareixença de la ministra de Justícia, Dolores Delgado. Allí ha de donar explicacions sobre les gravacions en què s’han fet públiques algunes conversacions mantingudes en l’any 2009 durant un dinar amb l’excomissari José Manuel Villarejo.

Des del moment que es feren públics els contactes de la titular del Ministeri de Justícia amb el comissari jubilat, tant el PP i Ciutadans com la mateixa ministra van sol·licitar la compareixença, que finalment s’ha programat d’ací a dos setmanes. 

Inicialment, el Ministeri de Justícia va assenyalar que Delgado no havia tingut “cap relació” amb Villarejo. Però després la versió va variar i la mateixa ministra va explicar que havia coincidit amb ell tres vegades, junt amb altres comandaments policials i diferents càrrecs judicials i fiscals. 

Aquest dimecres, amb el suport del gabinet de Pedro Sánchez, la ministra de Justícia ha insistit davant les pressions de l’oposició que no dimitirà perquè el Govern d’Espanya no accepta “xantatges”.

També et pot interessar

stats