Delgado compareixerà en el Congrés per a explicar la seua vinculació amb Villarejo

El PP demana la dimissió de la ministra de Justícia i Ciutadans i Podem li demanen explicacions.

Dolores Delgado, durant la seua intervenció en la sessió de control al govern al Congrés dels Diputats
Dolores Delgado, durant la seua intervenció en la sessió de control al govern al Congrés dels Diputats / Mariscal (Efe)

La ministra de Justícia, Dolores Delgado, ha demanat comparéixer en el Congrés dels Diputats per a explicar la seua relació amb l'excomissari José Manuel Villarejo, en presó preventiva en el marc de l'operació Tàndem, després de la filtració d'unes converses que va mantindre amb ell.

La ministra ha atribuït la filtració d’aquestes gravacions a "l’estratègia processal" consistent a "atacar a l'Estat i les seues institucions", i ha recordat que prèviament es van publicar enregistraments relacionats amb el rei emèrit. 

Aquestes converses corresponen a un esmorzar celebrat el 2009 en un ambient de confiança en què, a més de Delgado i Villarejo, hi van participar l'exjutge Baltasar Garzón i altres comandaments policials.

La ministra ha admés que al llarg dels seus 25 anys com a fiscal de l'Audiència Nacional recorda haver coincidit amb el comissari en tres ocasions, juntament amb altres comandaments policials i càrrecs judicials i fiscals.

No obstant això, la setmana passada, després de la publicació de l'existència d'una anotació d'agenda amb el seu nom entre els papers que es van confiscar a Villarejo, va afirmar que no havia tingut relació "professional" ni "personal" amb ell més enllà de "coincidir en companyia d'altres persones, en algun esdeveniment".

Reaccions polítiques

El secretari general del Partit Popular, Teodoro García Egea, ha assegurat que la ministra ha "mentit" de forma "descarada" sobre la seua relació amb Villarejo i ha recalcat que això justifica que "no continue com a ministra ni un minut més".

Per la seua banda, Podem ha evitat demanar la dimissió de Delgado, però ha defensat la necessitat d'escoltar les explicacions que haja de donar. A més, s'ha centrat a criticar la figura de Villarejo, i ha avisat que "tot el que té a veure amb aquest personatge sinistre, per descomptat és per a investigar-ho".

Ciutadans ha sol·licitat la compareixença urgent de la ministra de Justícia en la comissió de Justícia del Congrés perquè explique la seua vinculació amb l’excomissari perquè "no ha dit tota la veritat" sobre la seua relació.

També et pot interessar

stats