Demanen sis anys per a l’exalcaldessa de Benissanó per una trama de factures falses

Presumptament va defraudar a l'Ajuntament 147.000 euros entre els anys 2007 i 2011.

Imatge de la primera jornada del juí, celebrat este matí
Imatge de la primera jornada del juí, celebrat este matí / À Punt NTC

La Fiscalia demana sis anys de presó i d'inhabilitació per a l’exalcaldessa de Benissanó Isabel Castellano (PP), a qui l'Audiència de València ha jutjat per suposadament defraudar a l'Ajuntament 147.000 euros entre els anys 2007 i 2011 a través d'una trama de factures falses.

Aquesta trama, aparentment, es va estendre a altres ajuntaments, i estava encapçalada per un funcionari a qui també s'ha jutjat, Rafael Parra.

El fiscal considera els dos principals acusats responsables dels delictes de prevaricació, malversació i falsedat en document públic. Dos funcionaris més, dos exsecretaris interventors del citat Ajuntament que també estan acusats, són considerats còmplices.

Segons l'acusació, l’exalcaldessa, amb la cooperació dels altres inculpats, adjudicava treballs i encàrrecs "de manera verbal, sense cap preu, ni cap constància del que s'estava contractant" a una societat, assessors econòmics públics, controlada per Parra, interventor i funcionari a Xiva.

Segons el fiscal, la mecànica de la suposada trama consistia a abonar factures a Assessors Econòmics Públics SL, que no tenia contracte amb l'Ajuntament, "per conceptes vagues i genèrics i sense fixar un preu cert" i "al marge de les contractacions previstes en la legislació".

Parra ocultava la seua condició de funcionari, per la qual cosa no va sol·licitar cap permís de compatibilitat administrativa, i va nomenar administradores d'aquesta empresa a familiars.

També et pot interessar

stats