Diana Morant, alcaldessa de Gandia: “M’agrada molt l’àmbit municipal, però si Ximo Puig em fera una telefonada, m’ho pensaria”

L’edil aposta per un model sostenible de turisme a la ciutat, però no és partidària de la taxa turística.

Diana Morant en 'À Punt Notícies matí'
Diana Morant en 'À Punt Notícies matí'

La seua intenció és continuar al capdavant de l’Ajuntament de Gandia, però no descarta opcions. Així ho ha assenyalat en À Punt Notícies matí, l’edil de la ciutat, la socialista Diana Morant. “M’agrada molt l’àmbit municipal, però si Ximo Puig em fera una telefonada, m’ho pensaria”, ha confessat. L’alcaldessa, que tornarà a ser la candidata del PSPV al consistori de la capital de la Safor, ha assegurat que la ciutat “necessita que els esforços estiguen centrats en el municipalisme”.

Així mateix l’alcaldessa ha defensat l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, imputat per malversació i prevaricació en l’operació Alqueria. “És company i amic”, ha assenyalat, afirmant que ella mateixa va ser objecte d’una “denúncia falsa” i que va haver de donar explicacions. Sobre la permanència de Rodríguez en el partit ha assenyalat que si continua “és perquè es pot fer i és legítim. Espere que es demostre la seua innocència i li desitge el millor”, ha afegit.

Un turisme sostenible en una Gandia “més plural”

Morant ha apostat per un model de turisme que fomente la sostenibilitat sense deixar de banda la cura per les persones que visiten Gandia. “S’ha d’acabar allò que el progrés ha de depredar el territori. Està molt bé que se’ns conega per la platja, però també per la nostra història”, ha comentat l’alcaldessa, que ha afegit que en aquest sentit l’ecologisme i també el feminisme “estan en l’ADN dels socialistes”. A pesar d’això, no és partidària d’una taxa turística, ja que considera que aniria en detriment del sector.

L’edil ha destacat el treball fet durant tota la legislatura “per a tornar a alçar la reputació de Gandia”, i assegura que tornaria a reeditar el pacte de govern, perquè la ciutadania “està obligant els polítics a trobar el consens i és més higiènic”. Malgrat tot, ha alertat del perill de la pujada dels partits d’ultradreta, perquè pensa que “està en joc la democràcia”, així com del discurs del PP: “Està abraçant el mateix missatge. S’han llevat la careta”. 

L’incendi a Llutxent, un dels més dolents a territori valencià

Diana Morant ha fet una valoració de les conseqüències que va tindre l’incendi de Llutxent de l’estiu passat, que també va afectar zones de la Safor. Segons l’alcaldessa de Gandia, les decisions tècniques “van ser les adients”, i qualifica el succés “d’un dels més dolents a territori valencià”, amb 140 vivendes afectades. A hores d’ara, segons ha apuntat l'alcaldessa de Gandia, la majoria de persones afectades han tornat a les seues cases i resten per enderrocar al voltant de deu habitatges.

També et pot interessar

stats