El 45% dels espanyols vol un govern de coalició i la meitat aposta per Unides Podem com a soci

Un 38,2% vol que governe el PSOE per haver sigut el partit més votat i un 5,5% aposta per repetir eleccions.

L’opció amb més suport és la de formar un executiu de coalició entre diversos partits

El 45% dels espanyols vol que, després de les eleccions generals del 28 d’abril, es forme un govern de coalició. D’ells, la meitat aposta per incloure Unides Podem com a soci dels PSOE. Així ho reflecteix el baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) de maig, fet públic aquest dijous, que inclou, entre altres, les preferències a l’hora de formar possibles coalicions de govern.

L’opció amb més suport és la de formar un executiu de coalició entre diversos partits, davant d’un 38,2% que entén que hauria de governar el PSOE per haver sigut el partit més votat. Només un 5,5% aposta per repetir eleccions.

Entre els que prefereixen un govern de coalició, el 34,1% voldria una coalició formada pel PSOE, Unides Podem amb el suport dels partits no independentistes i abstencions puntuals. Per contra, el 24,5% dels favorables als pactes opten per una aliança dels socialistes amb Ciutadans i un 16,1% estaria a favor d’una coalició entre el PSOE, Unides Podem i els partits independentistes. 

Cs i Unides Podem superarien el PP en unes noves eleccions, segons el CIS

L’enquesta pronostica un notable reforç de la victòria que el PSOE va obtindre en els comicis del 28 d’abril, ja que pujaria quasi huit punts, des d’un 28,7% al 36,5% de suports.

Ciutadans i Unides Podem superarien al PP en intenció de vot directe si tornara a haver-hi eleccions generals, segons l’últim baròmetre del CIS. Cs puja i passa del 15,86% al 16,3%, mentre que Unides Podem amb En Comú Podem tindria ara un 15,3% dels vots, un punt més que el 14,3% que va aconseguir en les passades eleccions.

El mostreig, elaborat a partir d’enquestes realitzades immediatament després de les eleccions del 28 d’abril, redueix els suports al PP en més de cinc punts, del 16,7% que va aconseguir en aquests comicis a l’11,4 per cent, així com els de Vox, que perdria la meitat del suport, des del 10,3 al 5,3%. I Compromís no tindria cap variació apreciable.  

També et pot interessar

stats