El Bloc exigeix el “cessament immediat” de Gloria Calero i Compromís condemna la brutalitat policial

També demana que s’òbriga una investigació per a aclarir els fets i depurar responsabilitats.

Noves càrregues policials en la manifestació en suport al raper Pablo Hasél
Noves càrregues policials en la manifestació en suport al raper Pablo Hasél / Biel Aliño (Efe)

La permanent de l'executiva nacional del Bloc s’ha reunit d’urgència aquest dijous a la nit amb motiu de la “desproporcionada càrrega policial a la ciutat de València ocorreguda aquesta nit i l'ocorreguda fa dos dies”.

Així ho han manifestat en un comunicat de premsa en el qual han exigit el cessament immediat de la delegada del govern, Gloria Calero, per la seua gestió al capdavant de la Policia Nacional i “per haver justificat les desafortunades actuacions del dia 16, així com les passades actuacions a Benimaclet”. També exigeixen “que s’òbriga una investigació per a aclarir els fets i depurar responsabilitats”.

A través de Twitter també s'ha pronunicat Compromís que ha denunciat l'agressió que ha patit el seu diputat a les Corts Carles Esteve i ha anunciat que "demanaran responsabilitats contundents".

Reaccions a les xarxes

El comunicat oficial de Compromís no ha sigut l’única reacció a les càrregues policials, les xarxes socials s’han omplit de missatges.

A títol personal, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha qualificat els fets com “una actuació desproporcionada” des de el seu compte de Twitter. A aquest missatge han respost des del Partit Popular tant la seua presidenta, Isabel Bonig, que ha escrit que “l’alcalde no està a l’altura de la ciutat”, com la portaveu a l'Ajuntament de València, M. José Català, que ha assegurat que el missatge de Ribó és “inacceptable”.

D’altra banda, Ia síndica de Podem, Pilar Lima, ha qualificat les càrregues policials com una "bestialitat". I el líder de Ciutadans a la Comunitat Valenciana, Toni Cantó, ha repiulat un tuit de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, en què criticava l’empresonament de Hasél i l’ha acompanyat d’un un vídeo de la policia enfrontat-se als manifestants i el text "gràcies, vicepresidenta".

També et pot interessar

stats