• El “bon dia” del govern valencià, català i balear després de la sentència del Suprem es torna viral

  Notícies Política | 17/06/2020 17:39
  À Punt NTC

  Una salutació, “bon dia”, que ha publicat en Twitter la Conselleria d’Educació a primera hora d’aquest dimecres, ha tingut una resposta simbòlica per part dels departaments homòlegs a Catalunya i les Illes Balears. Han sigut els primers comentaris d’una conversa a la qual s’han unit milers de comentaris no només d’usuaris, sinó també d’entitats ciutadanes, institucions culturals i formacions polítiques, a més de diversos representats públics a títol individual que han fet que la salutació es tornara viral.

  Aquesta salutació, a través de les xarxes, es produeix després de la sentència del Tribunal Suprem que anul·la una part del decret sobre l'ús del valencià en l'administració, que inclou la comunicació en llengua autòctona amb altres autonomies del mateix àmbit lingüístic.

  El conseller d'Educació, Vicent Marzà, ja anunciava dilluns que la Generalitat recorrerà la sentència que, al seu parer, “menysprea la llengua i les competències pròpies”. “Que en ple segle XXI ens diguen en quina llengua hem de parlar tres governs entre nosaltres o deixar d'usar la nostra llengua de forma destacada i normal”, assegurava.

  El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, per la seua banda, demanava als seus homòlegs de les Illes Balears i la Comunitat Valenciana mantindre la comunicació en la llengua pròpia entre les seues administracions.

  Com a reacció a la viralitat que ha adquirit el missatge, el conseller Vicent Marzà ha escrit en la mateixa xarxa: “Cada minut que passa fa més bon dia, gaudiu-lo!”