El Botànic i Ciutadans responsabilitzen Zaplana i Camps del "forat" de mil milions a Fira València

El PP presentarà un vot particular al dictamen en considerar que “tergiversa la realitat del que ha passat”.

VÍDEO | El Botànic i Ciutadans responsabilitzen Zaplana i Camps del \"forat\" de mil milions a Fira València

La comissió d'investigació de les Corts sobre la gestió de Fira València assenyala els expresidents de la Generalitat Eduardo Zaplana i Francisco Camps, i els exconsellers Gerardo Camps i Fernando Castelló, entre els principals responsables polítics del "forat" de mil milions a l'entitat ferial.

Així ho estipula la proposta de conclusions de la comissió que han avançat en roda de premsa els representants del PSPV-PSOE, Compromís i Podem. El dictamen compta amb el suport de Ciutadans, segons han explicat els grups, malgrat que la formació no ha volgut participar en la compareixença.

La investigació política sobre la gestió de Fira València revela l'existència de "sobrecostos", "mala gestió" i de contractes amb empreses de les trames Gürtel i Taula. 

Els grups del Botànic destaquen igualment la responsabilitat en les pèrdues de l'entitat del seu expresident, Alberto Catalá; de l'exdirectora general de la institució, Belén Juste, i dels exdirectors generals de Comerç de la Generalitat, Joaquín Berenguer i José Monzonís.

El PP presentarà un vot particular

El portaveu d’Indústria del grup popular en les Corts, Vicente Casanova, ha anunciat que el partit presentarà un vot particular sobre el dictamen, ja que considera que ha “tergiversat la realitat del que ha passat”. Així mateix, ha assegurat que la decisió s’ha pres a partir d’una selecció “esbiaixada” de les diferents compareixences.

A més, ha qualificat d’“ofensiu” el fet que es parle de saqueig, i ha defés que l’ampliació de la fira era “necessària”.

Per la seua banda, la presidenta dels populars valencians, Isabel Bonig, ha recordat que la causa judicial oberta sobre aquest tema, així com algunes de les conclusions sobre l’accident de metro, van ser arxivades pel Tribunal Constitucional per vulnerar el dret a l’honor d’un dels citats.

D’altra banda, ha valorat que la conclusió de la comissió d’investigació sobre Fira València “només ha valgut per a criminalitzar el PP”.

 

També et pot interessar

stats