El Botànic no concreta a quines partides afectaran les retallades

Tant el PSPV com Compromís donen per fet que el pla Edificant per a eliminar els barracons serà una de les partides afectades.

VÍDEO | El Botànic no concreta a quines partides afectaran les retallades

Tres dies després que el Consell va anunciar les retallades en els pressupostos de 2019, els tres grups parlamentaris del Botànic no concreten en quines partides es faran eixos ajustos. Tant el PSPV com Compromís donen per fet que el pla Edificant que es desenvolupa amb els ajuntaments per a eliminar els barracons serà una de les partides afectades, encara que reconeixen que no en tenen la informació concreta del pla d’ajustos.

Fonts de la Conselleria d'Educació indiquen que els projectes del pla Edificant que ja estiguen en marxa "no es veuran afectats per les retallades que ha d'escometre el Consell per la falta de fons". Asseguren, a més, que tampoc es retardaran.

Segons ha explicat el departament que encapçala Vicent Marzà, cada actuació de millora, ampliació o construcció nova de centre educatiu té una previsió plurianual d'inversió elaborada amb el calendari que presenta cada ajuntament. Així, són els consistoris els qui planifiquen les inversions anuals de cada actuació i, a data de setembre, ja se sap en quin punt de compliment es troba cada cas. El que es reprograma per a l'any següent, insisteix la conselleria, són actuacions que ja s'han constatat que no s'executaran el 2019.

Puig no compareixerà

La Junta de Síndics a les Corts ha rebutjat, com havia sol·licitat el PP, la compareixença en un ple extraordinari del president de la Generalitat per a explicar les retallades. Serà el conseller d'Hisenda Vicent Soler qui compareixerà en comissió. “Bàsicament seran les inversions i les transferències de capital, que permetran compensar la caiguda d’ingressos que hem tingut”, va avançar aquest dilluns el conseller d’Hisenda, Vicent Soler.

L’oposició acusa Ximo Puig de no donar explicacions en el parlament ni sobre els ajustos, ni sobre la relació amb empreses de mitjans de comunicació. “Vox i Ciutadans han donat suport a aquest ple extraordinari que tindria lloc el dia 7, així que el president Puig no dona la cara”, ha criticat la presidenta del PPCV, Isabel Bonig.

“Hem rebutjat convocar un ple extraordinari perquè considerem que coneix millor la informació és el conseller d’Hisenda”, ha justificat el síndic de Compromís, Fran Ferri en eixir de la junta. Manolo Mata, per la seua banda, ha deixat caure que “intueix” que els ajuntaments del pla Edificant que no han executat els projectes hauran d’esperar a l’any que ve.

També et pot interessar

stats