El comissari dels Mossos afirma que Puigdemont va avisar que si l’1-O hi havia violència, “declararia la independència”

Ferran López assegura que van presentar als exdirigents catalans un possible escenari d’altercats el dia del referèndum.

El comissari dels Mossos d’Esquadra, Ferran López, en la seua declaració com a testimoni en el juí pel procés

El comissari dels Mossos d’Esquadra, Ferran López, ha revelat aquest dimecres que l’expresident català Carles Puigdemont va avisar que si durant el referèndum de l’1 d’octubre de 2017 es produïen els escenaris de violència o altercats dels quals li estaven advertint els comandaments de la policia autonòmica, “declararia la independència de Catalunya”.

Així ho ha manifestat López en la seua declaració com a testimoni en el juí pel procés independentista que s’està celebrant en el Tribunal Suprem. A preguntes del fiscal Javier Zaragoza, ha explicat que aquest avís es va produir durant la trobada que el 28 de setembre de 2017 va reunir al Palau de la Generalitat els comandaments dels Mossos, inclòs el major Josep Lluís Trapero, amb Puigdemont, l’exvicepresident Oriol Junqueras i l’exconseller d’Interior, Joaquim Forn.

Segons López, els Mossos van presentar als exdirigents de la Generalitat un possible escenari de “violència o altercats” el dia del referèndum a causa del “clima de tensió” que hi havia en aquells moments a Catalunya.

Durant la seua compareixença, el que fora número 2 dels Mossos també ha revelat que aquella mateixa nit va informar de la reunió amb Puigdemont al coordinador del dispositiu policial de l’1-O, el coronel de la Guàrdia Civil, Diego Pérez de los Cobos.

També et pot interessar

stats