El Congrés decideix si autoritza la compareixença urgent de Pedro Sánchez i huit ministres

La Diputació Permanent es reuneix per a abordar assumptes com ara la gestió de la crisi de l'Open Arms o del brot de listeriosi.

El president del govern en funcions, Pedro Sánchez, aquest dilluns en una roda de premsa
El president del govern en funcions, Pedro Sánchez, aquest dilluns en una roda de premsa / Luca Piergiovanni (Efe)

La política nacional torna a tindre aquest dimarts com a protagonista el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez. Es compleixen quatre mesos des que se celebraren les eleccions generals i els socialistes continuen negant-se a un govern de coalició amb Unides Podem, però la formació morada no tira la tovallola.

De fet, el partit encapçalat per Pablo Iglesias donarà els seus vots als socialistes en la reunió de la Diputació Permanent que se celebra aquest dimarts al Congrés. Ha de decidir si el president en funcions ha de comparéixer a la cambra baixa per a donar explicacions sobre la crisi humanitària de l'Open Arms.

El Partit Popular i Ciutadans havien demanat que fora Pedro Sánchez mateix qui compareguera per a donar explicacions, ja que, segons denuncien aquestes formacions, el cap de l'executiu no respon a les seues preguntes des de fa quatre mesos. Li reclamen que reta comptes davant del Parlament pel que anomenen “bandades” del govern entorn de l'immigració i volen que explique “els canvis en la posició del govern espanyol respecte a la crisi migratòria al Mediterrani”.

Però amb els vots en contra dels de Pablo Iglesias, serà la vicepresidenta, Carmen Calvo, l'encarregada de fer-ho. Segons fonts de Podem, ha sigut Calvo qui ha gestionat la crisi de l'Open Arms, perquè Pedro Sánchez estava de vacances. Així que consideren que no té sentit demanar la compareixença del president en funcions.

D'altra banda, sí que està previst que la Diputació Permanent aprove la compareixença de la ministra de Sanitat, María Luisa Carcedo, perquè explique l'actuació del govern en relació amb el brot de listeriosi detectat a Andalusia. Així ho han demanat PP, Ciutadans, Unides Podem, Esquerra Republicana i el Grup Mixt.

També et pot interessar

stats