El Congrés dona suport al decret sobre el pacte d’estat contra la violència de gènere

La norma modifica la Llei de mesures de protecció integral contra la violència de gènere, el Codi Civil i la Llei de bases de règim local.

Carmen Calvo durant la seua intervenció en el Congrés dels Diputats
Carmen Calvo durant la seua intervenció en el Congrés dels Diputats / Mariscal (Efe)

Tots els grups polítics han donat el vistiplau al Congrés a la convalidació del reial decret llei sobre el pacte d’estat contra la violència de gènere, aprovat pel Consell de Ministres el passat mes d’agost. Entre les mesures urgents que inclou el decret hi ha l’acreditació de víctima de violència masclista sense necessitat de sentència judicial. 

La vicepresidenta del govern espanyol i ministra d’Igualtat, Carmen Calvo, ha destacat al Congrés que, en la lluita contra la violència de gènere, els grups han “d’anar tots a l'una”. “Hem de dir a les víctimes que poden eixir d’aquesta tragèdia, que la política està al seu servei”, ha afirmat en el ple. 

L’objectiu del decret és posar en marxa tres mesures del pacte que requereixen modificacions legislatives: tornar les competències als ajuntaments en matèria de violència contra les dones; permetre que les filles i els fills menors d’edat de les dones víctimes no necessiten disposar de l’autorització del progenitor maltractador per a rebre atenció psicològica, i agilitzar l’acreditació de les víctimes sense que hi haja una sentència judicial, la qual cosa permet que reben les ajudes previstes en aquests casos. 

La norma desplega les primeres mesures adscrites al pacte d’estat contra la violència de gènere i modifica la Llei de mesures de protecció integral contra la violència de gènere, el Codi Civil i la Llei de bases de règim local. 

També et pot interessar

stats