El Consell de Ministres aprova els contractes de licitació per a la conservació de l'autopista AP-7

Es tracta del pas previ a l'alliberament d'aquesta via, prevista per al 31 de desembre d'enguany.

VÍDEO | El Consell de Ministres aprova els contractes de licitació per a la conservació de l\'autopista AP-7

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres els contractes de licitació per a la conservació de l'autopista AP-7. Es tracta del pas previ a l'alliberament d'aquesta via, prevista per al 31 de desembre d'enguany. El valor d'aquestes actuacions puja a 129 milions d'euros. Aquest era l'aspecte més important que quedava enlaire respecte de la nova situació legal de l'AP-7, que entrarà en vigor l'any que ve.

D'aquesta manera, el Ministeri de Foment mou fitxa i evita així que la concessió de l'AP-7 acabe sense tindre coberta la conservació i el manteniment de la infraestructura viària. Els contractes que eixiran a licitació entraran en funcionament l'1 de gener del 2020 i es dividiran en quatre sectors: Tarragona, Castelló, València i Alacant.

Entre les condicions que es preveuen s'inclou la subrogació del personal que fa actualment les tasques de conservació a l'autopista.  Recordem que, en total, el futur alliberament de l'AP-7 afectarà 367 quilòmetres entre Tarragona i Alacant. La decisió del Consell de Ministres arriba hui després que el govern anunciara fa més de sis mesos la voluntat de traure el plec de condicions per a este concurs públic.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha afirmat que espera que l'AP-7 "no es torne a privatitzar" i no s'"allargue la concessió a una empresa privada", perquè la Comunitat Valenciana puga tindre un tracte "més igualitari amb la resta de territoris".

Oltra ha recordat en la roda de premsa posterior al ple del Consell que l'alliberament de l'AP7 és una reivindicació històrica i ha lamentat que es continue pagant l'autopista mentre que en altres territoris de l'Estat es pot circular per autovies. Per a la vicepresidenta, "és una bona notícia" que el Consell de Ministres haja autoritzat la licitació dels contractes de conservació.

L'alcalde d'Oliva, David González, ha indicat a Les notícies del matí que, de moment, "s'estan fent els passos correctes" per a l'alliberament, tant pel que fa a la licitació de serveis per a la conservació i l'explotació d'aquesta via com a la demanda d'un enllaç per a afavorir una circumval·lació que porte fora de la ciutat el trànsit.

També et pot interessar

stats