El Consell instarà el govern central a retirar clàusules restrictives en la reposició d'ofertes públiques

Ha aprovat el decret d'oferta d'ocupació pública per al 2020 per al personal de la Conselleria de Sanitat.

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mònica Oltra
La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mònica Oltra / À Punt NTC

La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha explicat durant la roda de premsa posterior al ple del Consell que la Generalitat instarà el govern central a l'eliminació de les clàusules restrictives pel que fa al nombre de places susceptibles de ser convocades en l'oferta d'ocupació pública per a les administracions i, defensar davant les Corts Generals, la desaparició d'aquestes clàusules de les lleis de pressupostos.

Oltra es referia així a la denominada taxa de reposició d'efectius públics, la qual, segons considera la vicepresidenta, es veia agreujada per l'última modificació de l'anterior govern del PP. Suposava la reducció continuada dels recursos humans en l'administració pública perquè en casos com les jubilacions les persones que s'incorporaven no igualaven les que acabaven la seua relació laboral.

D'aquesta manera, Mónica Oltra vol recuperar el màxim nombre de persones possible i necessari perquè les administracions públiques puguen atendre les seues funcions amb eficiència.

Oferta de 1.541 places en Sanitat

La vicepresidenta també ha apuntat que el Consell ha aprovat el decret d'oferta d'ocupació pública per al 2020 per al personal gestionat per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Segons ha explicat, l'oferta conté un total de 1.541 places que es detallen per categories professionals, de les quals 1.506 són de personal estatutari amb 869 de torn lliure i 637 de promoció directa, i 35 són places funcionarials amb 21 de torn lliure i 14 de promoció interna.

Save The Children, guardonada amb la distinció de la Generalitat

En un altre dels punts del dia, la vicepresidenta també ha anunciat que han atorgat les diferents distincions de la Generalitat per a la Defensa dels Drets i Llibertats Constitucionals.

En primer lloc, s’ha concedit al professor universitari de política assassinat per ETA l'any 2000, Ernest Lluch Martín, que va formar les bases per a la universalització de l'atenció sanitària en Espanya.

En segon lloc, també a títol pòstum, a l'advocat Manuel Broseta Pont, que també va ser assassinat per ETA l'any 1992. Oltra ha destacat que Broseta, que va ser senador per València i secretari d'estat per a les Comunitats Autònomes, va ser un destacat defensor de la democràcia que va combatre la repressió franquista.

Finalment, també a l'ONG Save The Children, que ha sigut guardonada per la seua tasca d’ajuda als xiquets i xiquetes refugiats al Pròxim Orient, i als més vulnerables en risc d'exclusió social i pobresa al nostre país.

Oltra insisteix a no retardar la reforma del finançament

La vicepresidenta ha defensat una altra vegada que el govern de Pedro Sánchez ha de complir el seu compromís d'iniciar la reforma del finançament autonòmic al principi del 2021 i “a bon ritme”. “En cap cas hem d'esperar que estiguem tots vacunats”, ha advertit.

Després de l'aprovació dels pressupostos generals de l'Estat del 2021, ha insistit que és una reforma “absolutament peremptòria” per a tot Espanya, sobretot per a les comunitats infrafinançades com la valenciana i “perjudicades per un sistema que no és just i està caducat des del 2014”. A més, ha garantit que la Generalitat mantindrà la reivindicació fins que no siga una realitat, si bé no volen que “ningú vaja a pitjor”.

També et pot interessar

stats