El consorci de la Volta al Món de Vela delibera sobre el futur de la competició

Compromís va demanar temps per a avaluar el nou projecte, que havia de garantir les dues pròximes eixides des d'Alacant.

Competició de la Volvo Ocean Race celebrada a Alacant, en una imatge d'arxiu
Competició de la Volvo Ocean Race celebrada a Alacant, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El conseller d'Hisenda, Vicent Soler, presideix aquest matí la junta de govern del Consorci d'Alacant de la Volta al Món de Vela, després que la setmana passada el Consell ajornara l'aprovació del nou contracte de l'esdeveniment.

Compromís va demanar temps per a avaluar el nou projecte, que havia de garantir les dues pròximes eixides de la Volta al Món de Vela des d'Alacant, perquè un informe de l'Advocacia de la Generalitat considera que hi ha dubtes jurídics sobre les condicions de l'acord.

La decisió provoca les crítiques de l'oposició

El Partit Popular d'Alacant exigeix a Compromís i PSPV que Alacant continue amb la Volta al Món de Vela. "No permetrem que es jugue amb la continuïtat d'un esdeveniment que ha sigut un impuls per a la ciutat i tota la província", ha argumentat la portaveu del PP, Mari Carmen de España.

Compromís, per la seua banda, ha contestat que no s'oposa a la celebració de l'esdeveniment, però entén que ha de tindre un patrocinador que substituïsca Volvo i pose nom a la regata. "No ens neguem a la celebració de la Volta al Món de Vela, però caldrà comptar amb totes les garanties per a no tornar a hipotecar la butxaca de la ciutadania", ha afirmat la regidora de Compromís a Alacant, María José Espuch.

A les 10 del matí, el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, presideix la reunió de la junta de govern del Consorci d'Alacant 2011-2014-2016 Volta al Món de Vela, que es fa càrrec de la celebració de la competició.

També et pot interessar

stats