• El Constitucional suspén una resolució del Parlament de Catalunya sobre la independència

  Notícies Política | 10/10/2019 17:35
  À Punt NTC
  En imatge, el ple del parlament de Catalunya del passat 25 de juliol / Parlament de Catalunya

  En imatge, el ple del parlament de Catalunya del passat 25 de juliol / Parlament de Catalunya

  El Tribunal Constitucional ha suspés diversos aspectes d'una resolució del Parlament de Catalunya del 25 de juliol passat en què ratificava el dret d'autodeterminació de Catalunya i ha advertit el president de la cambra, Roger Torrent, que hi podria haver conseqüències penals si ignora aquesta suspensió.

  En concret, el ple del Constitucional suspén tres apartats de la resolució: la reafirmació de la reprovació del rei, la confirmació de l'objectiu de la independència i l'exercici del dret d'autodeterminació.

  El Constitucional demana notificar personalment la decisió a Torrent i als membres de la Mesa i els adverteix de "l'obligació d'impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que supose ignorar o eludir" la suspensió, "i de les eventuals responsabilitats, inclosa la penal, en què podrien incórrer" si no l'acataren. 

  També els recorda la vigència de la sentència del Tribunal Constitucional del 2 de desembre del 2015, en què es va determinar la nul·litat i inconstitucionalitat de la resolució del Parlament del 9 de novembre del mateix any, "sobre l'inici del procés polític a Catalunya com a conseqüència dels resultats electorals del 27 de setembre".

  El govern espanyol va acordar divendres passat en el Consell de Ministres traslladar al Tribunal Constitucional la resolució del Parlament. Sol·licitava, a més, que es previnguera Roger Torrent i els membres de la Mesa de les conseqüències. S'obri ara un termini de deu dies perquè el Parlament formule les al·legacions que trobe convenients.