• El control parental no arribarà a la Comunitat Valenciana

  Notícies Política | 21/01/2020 14:39
  À Punt NTC

  El subsecretari general del PSPV i portaveu socialista en les Corts, Manolo Mata, i el portaveu de Compromís en les Corts, Fran Ferri, han assegurat que el control parental no arribarà a la Comunitat Valenciana. Ho fan després de la iniciativa presentada per Vox al Parlament valencià per a instar el Consell a implantar-lo.

  Mata ha assegurat que el control parental "no arribarà a la Comunitat Valenciana mentre hi haja Botànic", i confia que tampoc ho faça "mentre hi haja forces democràtiques". Així ha advertit que amb aquesta mena de plantejaments està "en risc el model de convivència des de la Constitució" que suposa un "insult" als docents.

  A més, ha volgut incidir en què "fins i tot l'escola concertada no ha entrat en la batalla perquè saben que això no està passant en els col·legis i cal respondre molt contundentment".

  Per la seua banda, Ferri també ha rebutjat la proposta de Vox d'implantar el control parental a les aules valencianes. "Per molt que moleste a l'extrema dreta, les escoles són espais de llibertat i així continuaran sent-ho", ha asseverat.

  Ferri ha denunciat que aquesta proposta suposaria estendre a la Comunitat  Valenciana"la censura educativa instaurada a Múrcia", encara que ha assegurat que "no arribarà a cap lloc i no serà aprovada pel parlament valencià".

  En qualsevol cas, ha lamentat que la polèmica sobre aqusta qüestió "s'està magnificant, posant-li un altaveu a propostes que ataquen la llibertat de les persones i els drets humans".