• El director del MuVIM, investigat per presumpta prevaricació en la contractació d'actors mims

  Notícies Política | 19/12/2018 18:25
  À Punt NTC

  Exposició "L'aventura del pensament" / Europa Press

  El jutjat d'instrucció número 7 de València ha citat a declarar com a investigat el director del Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM), Rafael Company, acusat pel PP per un presumpte delicte de prevaricació administrativa en la contractació de guies per a l'exposició permanent del centre cultural.

  La portaveu del PP, Mari Carmen Contelles, va denunciar la situació per una presumpta prevaricació administrativa en la contractació de guies a l'empresa, Somnis, Una fàbrica de Somnis SL, i els seus administradors per a l'exposició "L'aventura del pensament".

  Contelles va assenyalar que el portaveu de Compromís i diputat de Cultura, Xavier Rius, va avalar la contractació, ja que l'administrador de l'empresa ha resultat ser el germà d'un exassessor seu fins a octubre de 2016. A més, segons les estimacions de la popular, les facturacions sumen més de 108.000 euros i van arribar a cobrar-se entre juliol i octubre de 2016, quan l'exposició va estar tancada al públic.

  Per tant, en el marc d'aquestes diligències hi ha quatre investigats, entre ells, Company i el diputat Xavier Rius. El segon, després de produir-se la querella, va defendre que la gestió realitzada en el MuVIM està "auditada" per la intervenció de la corporació i va acusar el PP de llançar una "campanya orquestrada contra partits i persones que s'han significat en la denúncia de les malifetes del PP, molt concretament amb Compromís".