El director del MuVIM, investigat per presumpta prevaricació en la contractació d'actors mims

Rafael Company declararà en el jutjat després de la querella interposada pel PP valencià.

Exposició "L'aventura del pensament"
Exposició "L'aventura del pensament" / Europa Press

El jutjat d'instrucció número 7 de València ha citat a declarar com a investigat el director del Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM), Rafael Company, acusat pel PP per un presumpte delicte de prevaricació administrativa en la contractació de guies per a l'exposició permanent del centre cultural.

La portaveu del PP, Mari Carmen Contelles, va denunciar la situació per una presumpta prevaricació administrativa en la contractació de guies a l'empresa, Somnis, Una fàbrica de Somnis SL, i els seus administradors per a l'exposició "L'aventura del pensament".

Contelles va assenyalar que el portaveu de Compromís i diputat de Cultura, Xavier Rius, va avalar la contractació, ja que l'administrador de l'empresa ha resultat ser el germà d'un exassessor seu fins a octubre de 2016. A més, segons les estimacions de la popular, les facturacions sumen més de 108.000 euros i van arribar a cobrar-se entre juliol i octubre de 2016, quan l'exposició va estar tancada al públic.

Per tant, en el marc d'aquestes diligències hi ha quatre investigats, entre ells, Company i el diputat Xavier Rius. El segon, després de produir-se la querella, va defendre que la gestió realitzada en el MuVIM està "auditada" per la intervenció de la corporació i va acusar el PP de llançar una "campanya orquestrada contra partits i persones que s'han significat en la denúncia de les malifetes del PP, molt concretament amb Compromís".

També et pot interessar

stats